Звездите печелят лаври на гърба на каскадьорите

Джейсън Стейтъм поиска награда за тези професионалисти
21 ное 2013 16:42, Петя Славова
0
Звездите печелят лаври на гърба на каскадьорите
Джейсън Стейтъм. Снимка: Reuters

Никак не е лесно да си каскадьор. Идеята да се правиш на някоя филмова звезда и да изпълняваш вместо нея опасни номера, крие често и риск за живота. В същото време хората с тази професия остават в сянка от прожекторите.

Това се опитва да промени Джейсън Стейтъм. Британският екшън герой призова киноакадемията на САЩ да удостоява с "Оскар"-и и каскадьорите, чиито труд остава недооценен във филмовите продукции, пише сп. "Венити феър".

Въпреки че актьорът в повечето случаи не се ползва от услугите им и сам участва в опасните сцени, той е на мнение, че въпросната гилдия трябва да получи признание, тъй като представителите й всеки път излагат на опасност живота си, пише БТА.

"Всички каскадьори си остават непризнати герои и никой не дава и пет пари за тях. Те рискуват собствената си кожа, а накрая лъскави актьори обират лаврите, все едно че сами са участвали в рисковите сцени", възнегодува Стейтъм.

Според британеца каскадьорите са много талантливи и надарени хора. След техните удивителни изпълнения някой актьор застава пред зелен екран и имитира действията им в тотална безопасност.

По думите на Стейтъм това е истински фарс на гърба на смелчаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари