Мерил Стрийп: Не се чувствам като икона

Актрисата, Том Ханкс, Сандра Бълок и Матю Макконахи с награди в Палм Спрингс
6 яну 2014 17:28, Петя Славова
3
Мерил Стрийп: Не се чувствам като икона
Мерил Стрийп с наградата в Palm Springs. Снимка: Reuters

Кинофестивалът в Palm Springs посрещна плеяда от холивудски звезди на церемонията за ежегодните си награди, чиито носители по традиция се обявяват предварително, съобщи Асошиейтед прес. Сандра Бълок чете отзиви за себе си в Гугъл, а Мерил Стрийп се боксира на сцената с въображаем противник.

Матю Макконъхи, Джулия Робъртс, Ейми Адамс и Брадли Купър не спираха да се шегуват и взаимно да се хвалят на откриването на Международния филмов фестивал в Палм спрингс, който тази година се организира за 25-и път.

Сандра Бълок беше отличена със специална награда, пише БТА. Тя бе удостоена с отличието "Пустинна палма" за ролята си във филма "Гравитация", в който партнира на Джордж Клуни.

"Сандра Бълок е олицетворение на многостранен талант, заяви директорът на фестивала Харолд Мацнър. В "Гравитация" нейният персонаж, астронавтът Райън Стоун се сблъсква с кошмара да се озове в космоса, без да вижда път за завръщане на нашата планета. Решимостта на персонажа й да оцелее е пресъздадена великолепно в целия филм. За нас е чест да присъдим на Бълок наградата "Пустинна палма" за актриса."

Бълок, която е номинирана за ролята си на астронавт в "Гравитация" за наградите "Златен глобус" и на Гилдията на американските актьори, зарадва 2000-та публика на церемонията като прочете коментари за себе си от глобалната мрежа."Джулия (Робъртс), изглежда с теб си оспорваме Джордж Клуни. Говорили сме за това. Той е под съвместното ни попечителство и ние двете се справяме" - пошегува се Бълок.

Партньорът на Бълок от филма "Време да убиваш" Матю Макконъхи получи наградата "Пустинна палма" за актьор за ролята си в драмата "Клубът на купувачите от Далас", а също за работата си над "Вълкът от Уолстрийт". Той каза, че за него 2013 е била една много добра година.

Мерил Стрийп, която играе заедно с Джулия Робъртс във филма "Август: Окръг Осейдж" и е номинирана за "Златен глобус" и за наградите на Гилдията на филмовите актьори, получи отличието за цялостно творчество и бе обявена за икона на кинофестивала в Палм спрингс.

"Не се чувствам като икона" - увери Стрийп, като заяви, че все още има какво да каже на зрителите, размахвайки юмруци към въображаем противник.

Стив Маккуин получи отличието за режисура за филма "12 години в робство", а наградата за най-добър актьорски състав отиде при участниците в лентата "Американска схема".

Незабравимият Том Ханкс бе отличен с престижната награда на президента на кинофестивала за работата си във филмите "Капитан Филипс" и "Спасяването на мистър Банкс".

Ханкс, както и много от наградените на кинофестивала в Палм спрингс ще се срещнат само след седмица, на 12 януари, на церемонията по присъждането на наградите "Златен глобус", която ще се състои в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Те ще са и на връчването на наградите на Гилдията на филмовите актьори, която ще се състои на 18 януари в Лос Анджелис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
0
 
! Отговори
2323 преди 10 години
американското кино отдавна е в криза, щом като година след година от 5 възможни номинации в категория, за която и да е награда се състезава Мерил Стрийп. При цялото ми уважение към нея, започва да става прекалено досадна. Значи американското кино разполага само с 4 добри актриси и една Мерил Стрийп. Много разачароващ факт.
1
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не е Жан-Клод, че да е кат' икона...