"Гравитация" се сдоби с 11 номинации за БАФТА

Той има шанса да спечели в категориите най-добър филм и най-добър режисьор
Обновена: 8 яну 2014 15:22 | 8 яну 2014 15:22, Елена Кирилова
8
"Гравитация" се сдоби с 11 номинации за БАФТА
Снимка: архив Ройтерс

Космическата драма „Гравитация“ е водачът в листата на филмите с най-много номинации за наградите БАФТА, съобщава BBC.

Лентата е номинирана в 11 категории, включително най-добър филм и най-добър британски филм. Актрисата Сандра Бълок, на която е поверена главната роля в „Гравитация“, се бори за титлата „Най-добра актриса на годината“, докато Алфонсо Куарон е номиниран за най-добър режисьор.

„12 години в робство“ на Стив Маккуин има 10 номинации, пет от които в главните категории, включително най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор за Чиуетен Еджиофор.

„Американска схема“ събра същия брой номинации. Той се бори във всички актьорски категории, в които са номинирани участващите в проекта Ейми Адамс, Крисчън Бейл, Брадли Купър и Дженифър Лорънс. Лентата има шансовете да бъде отличена и за най-добър режисьор, както и за оригинален сценарий.

В категорията „Най-добър актьор“ ще се състезават Крисчън Бейл за ролята му в „Американска схема“, Брус Дърн за „Небраска“, Том Ханкс за „Капитан Филипс“ и Леонардо ди Каприо за „Вълкът от Уолстрийт“

Дамите, които ще се изправят една срещу друга в битка за престижната награда, са Сандра Бълок за „Гравитация“, Кейт Бланшет за „Син Жасмин“, Ема Томпсън за „Спасяването на Мистър Банкс“ и Джуди Денч за представянето си във „Филомена“.

„12 години в робство“, „Американска схема“, „Капитан Филипс“, „Филомена“ и „Гравитация“ ще се борят за титлата „Филм на годината“. Последните два ще се състезават и за най-добър британски филм.

След като Британската академия за филмово и телевизионно изкуство очерта едни от най-интересните филми, нека разгледаме и какво интересно да очакваме в света на киното през 2014 г.

Вижте акцентите във видеото на Bulgaria On Air!

 

Още новини за филмовата индустрия вижте в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: киноБАФТАBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
Гравитация е един от най-слабите филми на столетието. Но заради антируската риторика ще спечели много наград.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ти си ми един киноман....Поне не използвай този претенциозен и неподходящ за нивото ти никнейм
5
2
 
7
 
! Отговори
jane преди 10 години
Ако много държите на реалистичността, може да прочетете историята за италианския астронавт, който за една бройка не се удави в скафандара си или за последната руска разходка в космоса, която продължи 8 часа и половина, мисля, биеща всички рекорди, макар че не им го признаха, защото имало някаква по-дълга американска, само дето тогава астронавтите си почивали 2 часа в совалката. Това са реалностите на космоса.Хората живеят там, случват имсе разни неща, и хореогграфията е изпипана до съвършенство
4
5
 
14
 
! Отговори
jane преди 10 години
Гравитация е моят филм на годината. Страхотно ми хареса, макар да беше по-близо до драма, отколкото до фантастика. Не разбирам коментиращите по-долу на какво се възмущават. Като искате да ви показват реалните неща, гледайте стрийма от МКС. Там всичко е реално, няма шорти, нито скафандри впрочем. Филмът далеч не е толкова нереалистичен, макар и да е понапудрен за да става за кино. Но има хора, които живеят в орбита, за които това е професия и подобни събития изобщо не са невъзможни.
3
9
 
6
 
! Отговори
dd преди 10 години
Доста плосък филм, пълен с невярна информация...всичко е 'като на филм'. Никаква връзка с действителността. Ако поне се бяха понтерсували за облеклото на космонавтите..., но иначе нямаше как Сандра Бълок да излиза по *** от скафандъра...:)
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо скучен филм за пишман-тийнейджъри! Освен ефекти, този филм е пълна боза и е тотално предсказеум! Не разбирам как някой тръшка средства за опростачване на млади хора без ценности. Абе мислете, бе, хора, а недейте да роните сълзи и сополи за слаби филми и актьори, като Пол Уокър, например, който беше определено незабелижим актьор в една слаба продукция и само това, че загина го героизира. Плачете когато умрат Джак Никълсън и Ал Пачино, Робърт Редфорд или Уди Алън...
1
4
 
4
 
! Отговори
А@! преди 10 години
Гледах го. Интересен, но не е кой знае какво.