Ако връзката ви не върви, погледайте романтични комедии

Ефектът е все едно сте посетили брачен консултант
3 фев 2014 14:21, Петя Славова
1
Ако връзката ви не върви, погледайте романтични комедии
Снимка: Warner Bros. Pictures

Гледането на романтичен филм с партньора може да се окаже толкова ефикасно, колкото брачен консултант за спасяването на проблемна връзка, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Авторите му от университета на Рочестър, Ню Йорк, са установили, че гледането на пет "сълзливи" филма на месец, фокусирани основно върху взаимоотношенията, помага на двойките да преодолеят проблемите в брака си и дори намалява наполовина процента на разводите, пише БТА.

Специалистите обясняват, че партньорите притежават уменията да се справят с връзките си, но са им необходими "подсказки", за да ги прилагат на практика.

За целите на изследването 174 двойки са присъствали на лекция за важността на връзката. На участниците е било обяснено как екранните взаимоотношения привличат вниманието към реалните.

Двойките са изгледали романтичната комедия "Two for the Road" (1967), проследяваща радостта и проблемите след 12-годишен брак,и след това са направили паралел между видяното и собствените си взаимоотношения. За "домашно" участниците са получили списък с 47 филма - от класики като "Отнесени от вихъра" до най-новия екранен прочит на "Ана Каренина", който е трябвало да гледат всяка седмица и след това да обсъждат.

"Хората притежават ясното усещане къде са прави и къде допускат грешки в отношенията с партньора. За много двойки е трудно да се решат на брачен консултант, особено ако привидно изглеждат щастливи. За сметка на това гледането на романтични комедии не е плашещо и може да им е от полза при проблеми в брака", казва психологът Роналд Рог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Право в 10-ката преди 10 години
Браво много полезна статия!!!!!!!!!!!100X