От стилисти до звезди - номинацията за "Оскар" е чест

Претендентите за отличието се събраха на традиционния обяд
11 фев 2014 12:38, Петя Славова
0

Кейт Бланшет е с номинация в категорията за главна роля за филма на Уди Алън "Син жасмин".Снимка: Reuters

Бевърли Хилс за пореден път събра претендентите за отличията в 24-те категории на тазгодишните награди "Оскар".

По време на традиционния обяд заедно застанаха всички номинирани - от стилисти до звезди от "тежката артилерия", за да оправдаят старата поговорка, че дори само номинацията е чест, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Годишният обяд събра около 200 претенденти за най-престижните отличия в света на киното - от номинираната рекордните 18 пъти Мерил Стрийп до Лупита Нионго, получила номинация за дебютната си филмова роля в лентата "12 години в робство", пише БТА.

Събитието в Синята бална зала на хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс не мина и без малко бизнес - съпродуцентът на церемонията Крейг Зейдан напомни на потенциалните носители на "Оскар", че ако спечелят, трябва да бъдат "бързи, много бързи" при излизането си на сцената. "В момента, в който стигнете до микрофона, таймерът ще започне да отчита и ще имате на разположение 45 секунди за реч", заяви Зейдан.

Еклектичната група от филмови звезди, режисьори и технически магьосници включваше дори фронтмена на Ю Ту Боно, попаднал сред тазгодишните претенденти с номинацията си за най-добра песен отфилм за "Ordinary Love" от "Мандела: Дългият път към свободата".

И докато на традиционния обяд никой не си позволява да изглежда достатъчно уверен в победата си, събитието дава възможност на присъстващите да очароват имащите право на глас, сипейки похвали за самите награди "Оскар", за Академията за кинематографично изкуство и наука, която ги присъжда, и за магията на холивудското кино.

"Ще празнувам, каквото и да се случи. Това е първата ми номинация, и дори да бъда номиниран по-нататък, друг "първи път" няма да има", сподели Матю Макконъхи, предполагаемият носител на "Оскар" за най-добър актьор за изпълнението му в "Клубът на купувачите от Далас".

Кейт Бланшет, към която в последно време наклониха везните в категорията за най-добра актриса, заяви, че номинацията за ролята й в "Син жасмин" я е "хванала неподготвена", особено след дългото й отсъствие от филмовата индустрия.

Претендентите за актьорски "Оскар"-и не спестиха похвалите за своите режисьори. Леонардо ди Каприо, номиниран за най-добър актьор за ролята си във "Вълка от Уолстрийт", заяви, че с режисьора на продукцията Мартин Скорсезе, с когото е работил нееднократно, "имат еднакви вкусове", както и че е готов да изпълни на екран "всичко, което поиска" от него видният кинодеец.

Подобно звучене имаха и думите на Джона Хил, съгласил се на твърде скромно заплащане на фона на обичайните му хонорари, само и само да се снима във филма на Скорсезе. В замяна на това комикът получи номинация за най-добър актьор в поддържаща роля. "Мартин е любимият ми режисьор. Парите не са от значение, когато един актьор има възможност да работи с него. Бих направил всичко, което той пожелае, дори ако поиска да му боядисам къщата", каза Хил.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 86-и път на 2 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари