Принц Уилям почете "бабчето" Хелън Мирън на БАФТА

За ролята на Елизабет Втора Милър спечели "Оскар"
17 фев 2014 14:20, Петя Славова
1
Принц Уилям почете "бабчето" Хелън Мирън на БАФТА
Снимка: Reuters

Принц Уилям в качеството си на президент на Британската академия за кино и телевизия почете "бабчето" Хелън Мирън на церемонията за наградите БАФТА в Кралската опера в Лондон, съобщи Контактмюзик.

Херцогът на Кембридж присъства на наградното шоу, за да удостои 68-годишната Мирън с почетното членство на БАФТА.

Почетното членство е най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия, пише БТА. Сред предишните му носители са Чарли Чаплин, Алфред Хичкок, Стивън Спилбърг, Шон Конъри, Елизабет Тейлър, Джули Кристи, Ванеса Редгрейв, Кристофър Лий, Мартин Скорсезе, Алън Паркър.

Представяйки голямата звезда на британските кино, театър и телевизия, принц Уилям заяви: "Носителят на тазгодишното почетно членство е една невероятно талантлива актриса, която вероятно трябва да нарека "бабче", визирайки донеслата "Оскар" на Хелън Мирън роля на баба му Елизабет Втора във филма "Кралицата".

Актьорът Джереми Айрънс, който излезе на сцената заедно с принц Уилям, сподели: "Хелън Мирън винаги е била актриса, която е невъзможно човек да пренебрегне. Всичко, което тя е правила, е било стойностно, сериозно и имайки предвид за кого става въпрос - секси. Тя е номинирана 11 пъти за наградите БАФТА и е спечелила четири отличия - една истинска дама, заслужаваща почетното членство на БАФТА".

Приемайки високото отличие, Хелън Мирън сподели: "Пътуването ми до тук беше невероятно. Това отличие е венецът на скромния ми живот, благодаря на всички от сърце". Актрисата не пропусна да се пошегува по повод "бабчето" на принц Уилям, заявявайки: "Искаше ми се да имам кърпичка в чантата, за да му избърша лицето. Много е симпатичен и сладък".

Появата на принц Уилям, който беше на церемонията без съпругата си, херцогинята на Кембридж Катрин, предизвика оживление сред присъстващите знаменитости, пише в. "Дейли експрес".

Херцогът на Кембридж приветливо разговаряше с гостите и дори "удари ръка" с рапъра Тайни Темпа. Сред развълнуваните от кралското присъствие знаменитости е била и актрисата Ума Търман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.