Тери Гилиъм се завръща към проекта си "Дон Кихот"

Въпреки няколко неуспешни опити снимките започват през септември
20 фев 2014 19:10, Петя Славова
0
Тери Гилиъм се завръща към проекта си "Дон Кихот"
Снимка: Reuters

Доста е упорит Тери Гилиъм. Въпреки че филмовият му проект за Дон Кихот се провали на няколко пъти, той все пак е решил да не го изоставя и е насрочил снимките да се подновят през септември на Канарските острови, съобщи Холивуд рипортър.

Този проект привлича режисьор преди две десетилетия. За главните роли бяха поканени Джони Деп и Жан Рошфор. Снимките през 2000 г. обаче бяха провалени заради наводнения, локации, над които минават самолети и финансови проблеми.

Провалът на снимките не сломи тогава звездата от "Монти Пайтън" и той документира провала си в документалния филм "Изгубени в Ла Манча". По-късно Гилиъм изостави проекта, но се опита да го съживи през 2009 г. с участието на Робърт Дювал и Юън Макгрегър.

Снимките по екранизацията на творбата на Сервантес обаче отново бяха провалени заради финансови проблеми. Оказа се, че режисьорът все пак не се е отказал от намеренията си да заснеме филм за Дон Кихот. Носят се слухове, че Дювал отново е в актьорския състав на филма "Човекът, който уби Дон Кихот".

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари