Шерлок Холмс е на 93 години в нова екранизация

Филмът не е базиран върху оригиналните произведения на Артър Конън Дойл
11 юли 2014 16:55,
3
Шерлок Холмс е на 93 години в нова екранизация
"Новият" Шерлок Холмс Иън Маккелън. Снимка: Reuters

Във Великобритания започнаха снимките на нов филм за знаменития детектив Шерлок Холмс, съобщи ИТАР-ТАСС. Този път обаче главният персонаж ще е на 93 години. Екранизацията не е базирана върху оригиналните произведения на Артър Конън Дойл, а върху публикуван през 2005 г. роман от американския писател Мич Кълин.

В ролята на Шерлок Холмс в напреднала възраст ще се снима британският актьор Иън Маккелън. Той е известен с превъплъщението си в шекспирови роли в театъра и киното, с ролята на Галстаф в трилогията "Властелинът на пръстените" и с участието си във филма "Богове и чудовища" на Бил Кондън.

Американско-британската копродукция трябва да се появи по екраните следващата година. Режисьор на филма е Бил Кондън.

Новият филм ще опише как възрастният Холмс живее в селце в  провинцията в Англия заедно с икономката си и нейния син. Майсторът на дедукцията се занимава с отглеждане на пчели, а неговият помощник доктор Уотсън изобщо не е сред персонажите.

Шерлок заминава за Япония, където се среща с местен жител и обещава да изпълни молбата му - да разбере при какви обстоятелства неговият баща е изчезнал в Лондон преди половин век. Холмс се захваще да разкрие загадката, макар че умът не е толкова бистър, колкото преди. В ролята на икономката му ще се снима Лора Лини.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Галстаф ? Dafuq.
2
1
 
6
 
! Отговори
shmatarok преди 9 години
ха ха ха Галстаф ... но какво друго да очакваш. За автора на статията актьорът е известен само Властелинът на пръстена и Богове и чудовища ... аз го харесвам и в Прилежен ученик и в Ричард III, че дори и в Х-Мен
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ролята си на Галстаф??? Я пак проверете как се пише!