"Зората на планетата на маймуните" отново е на върха

За втора седмица филмът оглавява бокс-офис класацията в САЩ
21 юли 2014 14:54,
1
"Зората на планетата на маймуните" отново е на върха
Кадър от филма. Снимка: Архив Reuters

За втора поредна седмица филмът "Зората на планетата на маймуните" оглавява бокс-офис класацията в САЩ и Канада с приходи от продажбата на билети в размер на 36 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

От излизането си на екран досега лентата е донесла на създателите си 139 милиона долара, което й отрежда пета позиция в общата класация.

На второ място тази седмица е премиерната антиутопия от близкото минало "Чистка: Анархия". Екшън трилърът, режисиран от Джеймс Демонако с Франк Грило, Майкъл Уилямс, Зак Гилфорд и др., е реализирал постъпления от 28,4 милиона долара.

Също премиерният за тази седмица филм "Самолети: Спасителен отряд" на режисьора Робъртс Ганауей, в който се разказва за чудат екип от елитни бойни самолети, е на трета позиция с 18 милиона долара.

Следва го "Секс касета" с 15 милиона долара. Приходите от лентата са под очакванията, въпреки че в нея Камерън Диас прави нещо за пръв път - съблича се пред камерата. В третата премиерна за седмицата лента Диас изпълнява и още една непривична за нея роля - на раждаща жена.

На пето място в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд е "Трансформърс: Ера на изтребление" с 10 милиона долара. От излизането си на екран историята на Оптимус Прайм и героят на Марк Уолбърг, разказана в триизмерен формат, е с приходи от 227,2 милиона долара и заема второто място в общата класация, изпреварвана от "Господарка на злото" с Анджелина Джоли с 228,4 милиона долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: филмкласациябокс-офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари