С драматична лента започна кинофестивалът във Венеция

Във филма "Бърдман" участват Едуард Нортън, Майкъл Кийтън и Ема Стоун
Обновена: 28 авг 2014 11:04 | 28 авг 2014 11:04,
0

Започва 71-то издание на международния кинофестивал във Венеция. Снимка: БТА

С премиерата на филма "Бърдман" на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту стартира 71-ият международен кинофестивал във Венеция, който по традиция се провежда в Дома на киното на италианския остров Лидо, предадоха световните агенции.

На откриването присъства италианският президент Джорджо Наполитано.

Лентата "Бърдман", в която участват Майкъл Кийтън, Ема Стоун, Едуард Нортън, Зак Галифианакис и Наоми Уотс, участва в основния конкурс. В новата си творба Иняриту разказва историята на актьор, за когото реалният живот се превръща в игра, а сцената - в истинския му живот. Главният герой завършва дните си със самоубийство пред своята публика.

Критиката отбеляза отличната актьорска изява на Майкъл Кийтън, който навремето се прослави в ролята си на Батман. Иняриту вече е участвал във венецианския кинофорум през 2003 година с лентата си "21 грама", в която в главната роля се изяви Шон Пен.

Вторият конкурс "Хоризонти" бе открит с грузинския филм "Президент", заснет от иранския режисьор Мохсен Махмалбаф. В кинотворбата се разказва за съдбата на диктатор, който е принуден да се крие в изгнание.

Паралелната секция за авторско кино "Венециански дни" бе открита от южнокорейския режисьор Ким Ки Дук, постоянен участник в най-стария кинофестивал в света.

Неговата нова работа "One on One" /Насаме/ отново разглежда темата за несправедливостта и жестокостта на съвременното общество в Република Корея.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари