Филмът "Френска приказка" тръгва у нас на 19 септември

Продукцията ще може да се гледа на екран и онлайн
10 сеп 2014 13:52, Анисия Иванова
3
Филмът "Френска приказка" тръгва у нас на 19 септември
Кадър от филма "Френска приказка"

Арт Фест, Дом на киното и Netcinema.bg ще представят "Френска приказка" на режисьорката Аньес Жауи. За първи  път в България филм ще се разпространява едновременно на кино и онлайн. Датата е 19 септември.

Един експериментален подход в киноразпространението има за цел да предложи на зрителите на независими европейски филми възможност да ги гледат навсякъде.

След успеха на премиерата на "Френска приказка” (Au bout du conte) в Испания в средата на месец юни, проектът Streams Day & Date продължава "пътешествието” си в европейските държави. От 27 юни романтичната комедия на Аньес Жауи беше пусната едновременно на кино и в системата на Video-on-Demand във Великобритания и Ирландия, в сътрудничество с Curzon Artificial Eye и Curzon Home Cinema.

Идва ред на България и благодарение на съвместните усилия на Арт Фест и Netcinema.bg "Френска приказка” ще бъде представен на зрителите у нас - на кино и онлайн!

Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечтае за принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали.

Близките на Лора и Сандро също се борят със своите проблеми и попадат в много комични ситуации, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността.

На 18 септември от 20.00 часа в Дома на киното е предвидена една ексклузивна предпремиерна прожекция на "Френска приказка”, на която ще присъства операторът на филма, българинът Любомир Бакшев, който от години живее и работи във Франция.

Във филмографията му фигурират и най-новите филми на Джули Делпи („Два дни в Ню Йорк”, „Skylab”, „Два дни в Париж”), както и филми на Абделатиф Кешиш, Фолкер Шльондорф и много други.

Зрителите на тази специална прожекция ще бъдат посрещнати от Консултант по Съдбата, в готовност да върне романтично-приказното настроение с изненади и предизвикателства... Подробности ще научите, когато се появите в Дома на киното на 18 септември от 19.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: онлайнразпространение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Звучи обещаващо.