Ще гледаме "Кръстникът" със симфоничен оркестър на живо

Спектакълът е през ноември в НДК
1
Ще гледаме "Кръстникът" със симфоничен оркестър на живо
Снимка: PR

Неостаряващата класика на Франсис Форд Копола - "Кръстникът", ще бъде представена по един вълнуващ начин в зала 1 на НДК на 7 ноември тази година.

Един от любимите на няколко поколения шедьоври на aмериканското кино ще бъде показан на голям екран в HD формат със симфоничен оркестър. Публиката ще има възможност да чуе за първи път на живо незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота.

Спектакълът е част от чисто новата концепция CineConcerts. Премиерата на първия спектакъл "Кръстникът" беше на 8 декември в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. Следват още 25 европейски града, които през следващата година ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино.

През ноември и българските зрители ще могат да го видят с внушителния съпровод на над 60 музиканти.

Отличена с награда Грами, музиката от „Кръстникът“ остава и до днес един от най-емблематичните саундтраци в историята на киното. Филмът има и три награди „Оскар“ - за най-добър филм, за най-добър актьор и за най-добър адаптиран сценарий.

Първата част от трилогията на Копола е обявена за най-добрия холивудски филм за всички времена в класацията на Hollywood Reporter от юни 2014 година, а в момента е класирана на второ място във „вечната“ класацията на филмовата енциклопедия IMDB.

Билетите за филма са на цени от 60 до 110 лева и тръгват в продажба от понеделник, 12 януари, в мрежата на Eventim в цялата страна и билетен център НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ндкКръстникът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Бойко с билет за първият ред. Той по принцип си е почитател на културата и бахура, но героят с когото се олицетворява вече съвсем няма как да пропусне.