"Спондж Боб излиза от водата" e №1 в американския бокс-офис

Лентата на Клинт Истууд "Американски снайперист" отстъпи челната позиция
9 фев 2015 12:37,
0
"Спондж Боб излиза от водата" e №1 в американския бокс-офис
Снимка: Архив Reuters

Лентата на Клинт Истууд "Американски снайперист" отстъпи челната позиция в бокс-офис класацията в САЩ и Канада на Спондж Боб и неговите квадратни панталони, а лентите на Уашовски и Бодров така и не успяха да се конкурират сериозно с него, съобщиха световните информационни агенции.

Анимационният филм "Спондж Боб излиза от водата" получи 56 милиона долара от продажбата на билети и зае челната позиция.

Той остави зад себе си "Американски снайперист", който три седмици оглавяваше бокс-офиса, а този уикенд има също нелоши резултати - 24,2 милиона долара в САЩ и Канада и още 6,5 милиона долара в останалата част на света. Общо досега лентата е донесла на създателите си повече от 300 милиона долара от продажбата на билети по целия свят.

Научнофантастичният филм "Пътят на Юпитер" с Мила Кунис и Чанинг Тейтъм, режисирана от създателите на "Матрицата" Анди и Лана Уашовски, е на трета позиция с 19 милиона долара в САЩ и Канада и 32,5 милиона долара в останалата част на света.

Веднага след него - на четвърто място в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд се нарежда триизмерният екшън "Седмият син". Приключенското фентъзи на руския режисьор Сергей Бодров старши е създадено по романите на Джоузеф Дилейни - "Хрониките Уордстоун". То е донесло на създателите си 7,1 милиона долара в САЩ и Канада, към които трябва да се прибавят и още 900 000 долара от разпространението по света.

Пета е семейната комедия "Падингтън" с 5,4 милиона долара в Северна Америка и съответно 1,3 милиона долара в останалите страни по света.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: бокс-офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари