Публиката на Берлинале се изсмя на "50 нюанса сиво"

Секс сцените не били нещо особено, особено за Европа
12 фев 2015 15:10,
45
Публиката на Берлинале се изсмя на "50 нюанса сиво"
Снимка: Reuters, архив

Филмът "Петдесет нюанса сиво" предизвика смях сред публиката на Берлинале заради мелодраматичния диалог и сцени, повечето от които взети направо от нашумялата книга, предаде Ройтерс.

Романът е първият от трилогията на Е Л Джеймс. Той не допадна на критиката, но от него са продадени над 100 милиона екземпляра и той определено увеличи продажбите на описаните садо-мазо приспособления.

Филмът несъмнено ще е касов хит, защото предварителните продажби на билети за него вече са рекордни в САЩ и Великобритания. Хората ще получат нещо за парите си заради участието на актрисата Дакота Джонсън в ролята на Анастейжа. Тя получи много ласкави отзиви за екранното си присъствие, стил и фотогеничност и прогнози за успешна кариера. Джейми Дорнан в ролята на Крисчън Грей бледнее до нея.

След световната премиера на Берлинале някои германци казаха, че секс сцените не са толкова възбуждащи, особено за Европа, и филмът може да бъде гледан и от деца.

"Петдесет нюанса сиво" бе представен извън конкурсната програма на Берлинале. За него нямаше пресконференция, което е необичайно за световна премиера на голям кинофестивал, предаде ДПА. За лансирането на филма в Берлин пристигнаха звездите му Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, както и режисьорката Сам Тейлър Джонсън.

Организации срещу домашното насилие изтъкват, че филмът има грешно послание, като представя в бляскава светлина домашния тормоз и преследването. Професорът по социология от бостънския колеж "Уилок" Гейл Дайнс започна кампания "50 долара, не 50 нюанса" и призова хората да направят дарения за жертви на домашно насилие, вместо да си купуват билети, защото това, което филмът представя като приказка, в живота е ад за много жени. В интернет активисти призовават за бойкот на "Петдесет нюанса сиво", когато излезе в местните киносалони.

Според Дакота Джонсън обаче героинята сама прави този избор и във филма няма насилие. Режисьорката Сам Тейлър Джонсън каза, че посланието на филма е "не", ако някой преминава границата.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
"Историята на О"има ли я на филм?
29
0
 
6
 
! Отговори
нашенска история преди 9 години
Щом режисьорката обяснява какво иска да каже...
28
1
 
14
 
! Отговори
бригада монтьори преди 9 години
50 сеанса с Иво
27
1
 
73
 
! Отговори
Критик преди 9 години
Книгата е за ***, а филма за цели такива.
26
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разберете, че дори от сутрин до вечер да се скъсвате да му правите скрита реклама със "случайни" статии, няма да предизвикате в мен интерес към филма.
25
1
 
7
 
! Отговори
=== преди 9 години
играч, аз какво им разправям на задръстените консерви тук?! Играчите се позиционират пред киното с пуканки, отиват сами на кино и почват да се оглеждат къде си Анастейсшъ, ослушва се за странни пръхтенета в залата, въздишки, вадене на кърпички, потропвания с токче по седалките, забързване на хрупането на пуканките, сърбането на всякакви течности и така стават свалките с Анчето. И най-вече се пука от хил като гледа дали има мъж като него, кандидат Грей да се познае на екран!
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малоумната публика вече си е платила да гледа поредната боза.Така че резултатът е на лице.
23
37
 
7
 
! Отговори
=== преди 9 години
Прекрасна книга. Не се препоръчва на облъчени с порно, разбитени от чалга абортирали по екс на брой пъти млади пеперудки, не е добра за мъже без пари и пуританки. Ритате ли още в коментарите? Хайде по-смело, хайде! Ритайте в ританките бебета възвишени.хихихи
22
8
 
8
 
! Отговори
играч преди 9 години
С нетърпение очаквам филма да дойде по нашите кина. Нека и нашите дами останат недоволни от видяното, хе хе. Готов съм да сбъдна фантазиите им още от асансьора в мола.
21
1
 
33
 
! Отговори
me преди 9 години
"След световната премиера на Берлинале някои германци казаха, че секс сцените не са толкова възбуждащи, особено за Европа, и филмът може да бъде гледан и от деца."Хахахахах :0) Ми казали са им го в прав текст, в Европа си обичаме хардкор. Какво ще ни занимават с някакви кифли и милиардери, които без белезници не могат да го вдигнат.
20
2
 
24
 
! Отговори
то е като чалгата преди 9 години
Поредния " кроасан" за поболяли се женички на средна възраст и не само... у нас е пъло с такива завалии, тръпнещи пред касите а киното в мола...
19
6
 
1
 
! Отговори
alex преди 9 години
Никъде ли няма билети за филма? bg-fitness/
18
0
 
11
 
! Отговори
syn преди 9 години
обаче снимката е сууупер добре подбрана : ) днес ме изненадахте
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте филма "HD Ready".
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе как в сиво бе, самсунг за какво произвежда суперамолед и 3д екрани ... ейй, не на нас ментета в 50 градации на сивото. Това Чарли Чаплин ли е, светлините на града, ала-бала.
15
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Книгата е ***, типичен чиклит. Филмът, разбира се, е още по-***.
14
1
 
23
 
! Отговори
Az преди 9 години
Не си губете времето с това ..... Ако ви се гледа класика в жанра си намерете "Историята на О"Приятно гледане и се подгответе с кърпички, не, няма да са ви нужни за сълзите ви ....
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тез европейци какво порно са гледали, а тука само 50 нюанса им дават. Айде бе ! Европростаци.
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ви прави впечатление, един продукт - какъвто и да е той, с повече пропаганда може да стане напълно продаваем. Така е и с този филм, както междувпрочем и с множество продукти-***, които благодарение на пропагандата и на по-простите потребители обогатяват своите производители. Примери бол - хамбургери, кока кола, смартфони ейпъл, посредствени филми, музика, книги и т.н.
11
0
 
62
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Tръгнали да ми учат немците, как се правят секс филми :Р