Бърз и яростен милиард за 17 дни

Как последният филм от популярната поредица чупи рекорди по приходи?
19 апр 2015 16:30,
45
Бърз и яростен милиард за 17 дни
Ван Дизел в кадър от филма. Снимка: Форум Филм

След продължителен период със слаби резултати от началото на 2015-а година, кино индустрията получи своята доза финансов адреналин. Получи го бързо и яростно, отбелязва BusinessInsider.com.
 
Очакванията бяха, че 7-та част от поредицата за бързи коли и лоши момчета (и момичета) ще бъде успешна, но това, което се случва, определено е голямата изненада в света на киното до този момент от годината. 
 
“Бързи и яростни 7” излезе по кината на 1-ви април в редица държави. На 3-ти тръгна и по големите екрани в Съединените щати. Възползвайки се от неособено силната конкуренция, лентата постави първия си рекорд – най-голям приход в дебютен уикенд през април отвъд Океана. Сумата беше внушителна – 147.1 милиона долара.
 
Рекордите обаче тепърва предстояха. 10 дни след началото на прожекциите продукцията вече се превърна в най-касовата част от поредицата. Седмица по-късно налице вече е ново върхово постижение - “Бързи и яростни 7” е първият филм в историята на “Юнивърсъл”, който преминава границата от 1 милиард долара след първото си пускане на големия екран.

Да, прогнозите бяха, че лентата ще е касов хит, но не и в такива размери. Само за малко повече от 2 седмици този филм се нареди в изключително елитния клуб на продукциите с приходи от продажби на билети над 1 милиард долара. В момента е на 20-то място, но предстои да напредва още.

Още по-впечатляващо е, че “Бързи и яростни 7” постигна това за най-кратко време в историята. Предишният рекорд от 19 дни се делеше между “Аватар”, “Хари Потър и Даровете на смъртта II” и “Отмъстителите”. Но има и още – споменатите 3 ленти се възползват от по-високите цени на билетите за 3D-прожекции, докато Вин Дизел и компания забавляват зрителите в добрия стар 2D формат.
 
Предвид всички тези факти едва ли е изненада, че шефовете на “Юнивърсъл” потриват доволно ръце в очакване на реализирането на проекта за 8-ма част.

Как се стигна до този грандиозен успех? Според BusinessInsider.com главната причина е, че лентата е последната изява на Пол Уолкър, който загина при автомобилна катастрофа, докато филмът все още не беше завършен. Всеки, от най-страстните фенове на поредицата, до редовия кино зрител, несъмнено е заинтригуван как е отдадена почит на един от главните герои в последната му бясна надпревара.

От друга страна “Юнивърсъл” показа добър нюх по отношение на периода, в който да пусне лентата на екран. Това се случи в момент на определен вакуум по отношение на качествени продукции. Ако се бяха забавили още малко, “Бързи и яростни 7” щеше да влезе в летния сезон на големите касоразбивачи и едва ли щеше да има такъв финансов успех.

Аудиторията беше зажадняла за малко повече пролетно забавление от големия екран и го получи точно навреме.

Сега най-голямата интрига около лентата е колко нагоре може да стигне в класацията за най-касовите филми на всички времена. Нищо чудно да остави зад себе си много от най-хитовите заглавия в последните години.
 
Но това вече едва ли е особено важно за студиото, което видя потенциал в сюжетната линия на тази поредица. През 2001-а година “Юнивърсъл” пое риска да заложи на лента с не особено дълбока фабула, не особено известни актьори, но с особено лъскави бързи коли, впускащи се в нелегални бесни надпревари. Този риск се превърна в една от най-успешните поредици в историята на киното, което определено е завидно постижение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Бързи и яростни 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
12
 
! Отговори
Tactician преди 8 години
До АТАКИСТПич, явно не си на ТИ с реалността след като това е век на компютърните технологии. Вече почти всички филми използват такива ефекти. И не са казва ГМО, а CGI -> Computer Generated Images. Да, онези филми са класики, но *** сравни Годзила от 1958 година и Годзила от 2014 - айде нема нужда. Хората искат да се забавляват когато отидат на кино. Филм като този изисква скъпи коли и специални ефекти. Стига с тия праисторически сравнения, наистина.
12
0
 
19
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
И доказаха още един циничен закон на шоубизнеса -" смъртта продава!"
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako ste gledali 6ofiorat 6te vidite 4e e nad tezi gluposti I napompani poluidioti vaob6te I nesmiatam da go gledam 6ofiorat e istinski film
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТова е ПР статия. Не търси логика. хахах :-)
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филмът е пълна бозЪ! Милиарда е за Пол Уокър!
8
2
 
6
 
! Отговори
GADORIAN преди 8 години
Филма бива. Но е голяма фантасмагория. Лично аз го гледах заради Кърт Ръсел и Стетъм.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Райън О'Нийл прави наистина най-добрата роля за шофьор. Просто ***. Съгласен съм с Атакиста. Велик филм. Който не го е гледал е пропуснал много.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RIDDICK
5
2
 
15
 
! Отговори
kok преди 8 години
ако пол уокър беще жив едвам 300млн колкото другите части последната беше боза пълна танкове стрелби ф1 коли покрити с броня смях смях
4
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Пълна фотошопна,компютърна-анимационна измишльотина,Явно ханеруканските...потребители са далеч пред нас,дават луди пари за това и никога няма да ги...стигнем.
3
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
* Раян
2
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Тази поредица е еквивалент на всичко фалшиво в тези времена.Истинският филм беше "Шофьорът" от 1978-*** с Браян О' Нийл.Натурално качествено, а не с ГМО компютърни ефекти.
1
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
Да им е честито .