Джони Деп го грози 10 години затвор в Австралия

Заплахата е заради летищния скандал с кучетата му
26 май 2015 16:54, Петя Славова
30
Джони Деп го грози 10 години затвор в Австралия
Снимка: архив, Reuters

Представители на австралийските власти са потвърдили, че холивудският актьор Джони Деп е заплашен от затвор за срок до десет години или от максимална глоба в размер на 340 000 долара за незаконно внасяне в страната на двата му йоркширски териера, съобщи в. "Сидни морнинг хералд".

Пилотът на актьора може да прекара зад решетките до две години за съучастничество, пише БТА.

Това бе заявено на изслушване в комисията по селскостопанските, религиозни и транспортни въпроси към сената на Австралия в Канбера. На него са присъствали сътрудници на Министерството на селското стопанство. Членовете на комисията са пожелали да установят кой е пуснал кучетата в Австралия - йоркширските териери Пистъл и Бу.

Министерството на селското стопанство на Австралия продължава да се занимава с разследването на случая. На изслушването в комисията е било заявено също, че Бу и Пистъл не са единствените животни, които напоследък пребивават незаконно в Австралия.

В края на месец април Джони Деп, който пътуваш с частния си самолет, взе Бу и Пистъл със себе си в Австралия. При пристигането си в страната обаче той не е обявил пред властите, че води със себе си домашните си любимци. По този начин животните не са преминали задължителните ветеринарен преглед и карантина. След като научил за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс постави ултиматум на холивудския актьор - през следващите две денонощия кучетата да бъдат изведени от страната или ще бъдат евтаназирани.

Тъй като бяха заплашени от смърт, кучетата на Джони Деп, йоркширските териери Бу и Пистъл отлетяха със самолет от Австралия за САЩ, припомня Асошиейтед прес. Представител на австралийското министерство на селското стопанство ескортира двете кучета от обитавания от Деп дом, където те бяха под временна карантина, до летището.

Джони Деп е в Австралия за снимките на петата част на филма "Карибски пирати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Номер 23, верно не съм виждал летище, може ли да ми го опишеш бе бате?Викаш много строго е за животни, ми тогава защо не са го проверили, това е цел самолет и е кацнал на летище?? Нали не е кацнал с парашут?Австралийските фермери не са го проверили, сега той им е виновен.
20
1
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Бе аз разбирам, че има ред и закони, това е хубаво.Министъра му е казал да си изнесе кучетата и той ги е изнесъл веднага със самолета. Откъде да знае човека откачените им закони.Изпълнил е желанието им, поправил е грешката - какви са тия затвори???Откачалки!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия австралийци ми паднаха в очите! То и в lAC /DC няма нито един австралиец, но те си ги водят австралийска група!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви закони имат хората само. В Англия до преди 30 години такситата бяха зъдължени да имат сено в багажника, защото такъв бил закона от времето на файтоните!
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората си спазват законите и затова има ред. Тука чета, как ще те осъдят 10 години заради 2 *** и т.н. Така пише в закона, като не го изпълняваш ще те осъдят. Българина хем иска да има ред и когато няма се възмущава кански, хем ако може да не спазва закона е много доволен от себе си.
16
3
 
10
 
! Отговори
Dido преди 8 години
Тия явно си нямат истински проблеми.
15
2
 
14
 
! Отговори
geri преди 8 години
Австралия!!!!! Държава със закони ,които са абсолютно за всеки!!! В нашата държава всичко се изкраде от нашите "бизнесмени" и не се скри,а се представи на простия народ във вид на имоти,коли,купуване на острови /като този *** Марешки/и власт!!! Ако бяха там,сигурно щеха да ги разстрелят,но тука ги толерират !!!!! Гнусна държава!!!!! С още -по гнусни ,прости и смешни царедворци!!!!
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австралийците да си гледат китайците и демографските си проблеми и да не се занимават с простотии. Типични ***. Дошла някоя звезда при тях и те се на**али. Дори министърът се задействал. Жалка история!
13
1
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 8 години
Че такива заплати и в Германия може да вземеш с нужното образование и малко находчивост!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"02ОтговориАнонименпреди 15 минутиПо-добре ред, отколкото свободия като в ***. Тук имам чувството, че и за убийство вече не наказват"Стига глупости бе, там пълно с пакистанци, индийци, корейци, индонезийци и всякаква *** дето носи какви ли не болести, сега него на кръст ще го разпъват и максимални наказания... Що не вземат да си осъдят корумпираните политици, ами тръгнали животинките да трепят. И ако не сте наясно и там има голяма престъпност и корупция.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кано нямаш проблеми, започваш да си ги създаваш сам. Тия австралийци толкова нямат друга работа, че вероятно разузнаването е докладвало на министъра, че джони деп е кацнал на летището с частния си самолет и е водил две кучета., министъра наредил полицейски ескорт на кучетата до дома им, след което са поставени под карантина,вероятно полиция е охранявала дома отвън, за да не би да бъде нарушена карантината, след което се слага ултиматум или кучетата да бъдат екстрадирани от страната или умъртвени
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно се е сбъркал светът!Чак министерството се заело със случая! Лелеее! Да не иде някоя болест, катаклизъм, война, че ще видят те 10 години затвор за 2 ***!Като се замисля, май войната е хубаво нещо ... поне що се отнася до събуждането на хората, да се осъзнаят малко, да видят какво са истински проблеми!
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Джони Деп го грози 10 години затвор в Австралия" - питай ме това кога ще се случи в България!
8
7
 
7
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
Ей, не крадете ника на Сидни-то от Ав$тралия, че ще има кютек!
7
2
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Ще си пия мартинито уикенда на Шели Бийч-Ха, ха, ха - и какво продаваш на плажа? Фъстъци и сладолед ли? Или сменяш мокрите кърпи на дъртите курортисти?
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре ред, отколкото свободия като в ***. Тук имам чувството, че и за убийство вече не наказват.
5
17
 
5
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
до 3,"братче" какъв 4 посреднощ те гони тука е полунощ едва и си лягам.Ще си пия мартинито уикенда на Шели Бийч докато се гмуркам в рифа заповядай ако искаш но първо си купи свестен часовник
4
17
 
4
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
и аз и Джони ви изпращаме поздрави от Ав$тралия.Живота е прекрасен, живейте го и виеДо 2, какви са невероятните "забрани и глоби" че до сега не съм забелязал а вивея в Сидни от няколко години? И един ден не си живял тук но си най знаещия като типичен ГаньоЛека нощ
3
1
 
11
 
! Отговори
wtf преди 8 години
340 000 долара, ще изкарат австралийците заради двете кучета. Ако и тук се събираха глобите, щяхме да правим по милиарди на година, само от глоби по ЗДП, Закон за горите, Закон за околната среда и Закон за историческото наследство.
2
4
 
16
 
! Отговори
до Сидни Ав$тралия преди 8 години
братче ти от писане по тоя сайт не ти остава време да живееш, на всяка новина за Автралия си първи по коменари. Какво правиш в 4 посред нощ в Австралия по тоя български сайт? А може да си бил просто на поредната опера през късните часове, или си пиеш уиските с манекенки в басеина. Нещо не ми се вписваш.