Динозаврите превзеха САЩ

"Джурасик свят"с рекордни 511,8 милиона долара
15 юни 2015 11:32, Петя Славова
4
Динозаврите превзеха САЩ
Снимка: Форум Филм

Филмът "Джурасик свят" постигна рекордни показатели от разпространението си по света през премиерния си уикенд на екран, съобщиха световните информационни агенции.

В Северна Америка лентата реализира постъпления от продажбата на билети в размер на 204,6 милиона долара. В останалата част на света приходите са в размер на 307,2 милиона долара. От тях на Китай се падат 100,8 милиона долара, на Франция - 12,5 милиона долара, на Германия - 11 милиона долара, а на Русия - 9,4 милиона долара. Общата сума на приходите от продажбата на билети достигна съответно 511,8 милиона долара. 

Това е рекорд не само за производителите на "Джурасик свят", кинокомпанията "Юнивърсъл", но е също най-високият показател в световната киноиндустрия, пише БТА. Нито една продукция не е преминавала границата от 500 милиона долара. Досега рекордът за най-големи приходи от разпространение по света през премиерния уикенд се държеше от филма "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2" с 483,2 милиона долара. 

Още по темата

"Джурасик свят" е четвъртият филм от поредицата "Джурасик парк". Той е режисиран от холивудския дебютант Колин Тревороу. Стивън Спилбърг, който режисира първите два филма от касовата поредица, е изпълнителен продуцент. В главната роля е Крис Прат. Носителят на "Оскар" Майкъл Джакино е композирал музиката на филма, който се разпространява по кината в 3D формат.

Комедията "Шпиони" с Мелиса Маккарти е на второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд с приходи от 16 милиона щатски долара. На трето място е лентата "Сан Андреас". Приходите от филма с Дуейн "Скалата" Джонсън са в размер на 11 милиона долара

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3 Не само си глупав а си напълно глупав т.е. нямаш милиграм мозък само любов към САЩ ...
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на американците им трябва само кървави сцени ужасии чудовища дзверове и всичките им комплекси ивменена агресия са задоволени.Затовафилми с такъв жанр имат оскари.Американски ценности имозъчни промивки!!!!!!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате в Орландовци , Джурасик парк, пасти да яде.