"Джурасик свят" изяде конкурентите си

Филмът запази челната си позиция в САЩ
22 юни 2015 11:56, Петя Славова
3
"Джурасик свят" изяде конкурентите си
Снимка: Форум Филм

Продължавайки тиранозавърския си касов успех, филмът "Джурасик свят" запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, реализирайки 102 милиона долара от продажбата на билети през втория си уикенд на екран, предадоха световните информационни агенции.

След като миналата седмица дебютира по кината с рекордни приходи в международния бокс-офис, възлизащи на близо 512 милиона долара, тази седмица лентата, режисирана от Колин Тревороу и продуцирана от Стивън Спилбърг, стана едва втората продукция след "Отмъстителите" (2012), преминала границата от 100 милиона долара в домашния бокс-офис през втория си уикенд на екран.

На второ място в класацията с 91.1 милиона долара е новата анимация "Отвътре навън" на "Пиксар". Това е първата анимация на прочутото студио, която не успява да повтори успеха на предишните му 14 продукции и директно да оглави бокс-офиса на Северна Америка, пише БТА.

Още по темата

Далечната трета позиция с приходи от 10.5 милиона долара заема комедията "Шпиони" с Мелиса Маккарти, Джуд Лоу и Джейсън Стейтъм.

На четвърто и пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка са лентата "Сан Андреас" с Дуейн "Скалата" Джонсън и хип-хоп драмата "Dope". През уикенда в киносалоните на САЩ и Канада за двата филма са продадени билети на стойност съответно 8.2 милиона долара и 6 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джурасик ПаркПарк Парк
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да ги изяаде какви чудовища и какви зъби има...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерси за информацията, явно същата боза като останалите касови филми... А то замалко щях да го гледам.