"Джурасик свят" премина рекордно бързо границата от 1 милиард

Филмът е първият, който набра сумата за по-малко от две седмици
23 юни 2015 14:11, Петя Славова
3
"Джурасик свят" премина рекордно бързо границата от 1 милиард
Снимка: Форум Филм

Продължавайки тиранозавърския си касов успех, филмът "Джурасик свят" на "Юнивърсъл пикчърс" стана първият в историята на киното, преминал границата от 1 милиард долара приходи в международния бокс-офис за по-малко от две седмици, съобщават Ройтерс и Контактмюзик.

След като дебютира по кината с рекордни приходи в международния бокс-офис, възлизащи на близо 512 милиона долара, за по-малко от две седмици лентата прехвърли границата от 1 милиард долара, пише БТА.

Анализаторите отчитат, че филмът "Джурасик свят", режисиран от Колин Тревороу и продуциран от Стивън Спилбърг, е събрал внушителната сума от продажбата на билети по света за 13 дни. Досегашният рекордьор "Бързи и яростни 7", който излезе на екран през април тази година, успя да реализира приходи от 1 милиард долара за 17 дни.

След втория си уикенд на екран "Джурасик свят" подобри рекорд и в домашния бокс-офис, преминавайки границата от 400 милиона долара за 10 дни. За сравнение - "Отмъстителите" (2012) реализира същата сума за 14 дни.

Преминавайки границата от 1 милиард долара, "Джурасик свят" става 22-ият филм в ексклузивния клуб на продукциите, преминали тази граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Джурасик свят
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Дарк Форс преди 8 години
За Джураси парк гийкове - https://youtube/watch?v=eRqdAZsb0TI