"Каръци" и във Варна

Освен "Киномания", открива и "Любовта е лудост"
14 юли 2015 17:18, Петя Славова
0
"Каръци" и във Варна
Ивайло Христов и Мирослав Боршош с плакат на "Каръци". Снимка: НДК

След като стана ясно, че филмът на Ивайло Христов "Каръци" ще открие Киномания, директорът на НДК Мирослав Боршош обяви, че продукцията ще даде началото и на още един наш фестивал - "Любовта е лудост".

“Решихме да открем двата филмови фестивала с “Каръци” защото стойностните продукти на българското кино заслужават да бъдат събитие и да получават подкрепа”, каза още Боршош. Той изрази надежда, че “зрителите ще оценят качествата на продукцията, защото филмът e наистина чудесен”.

“Изключителна чест е да открием два от най-престижните български кинофестивали “Киномания” и “Любовта е лудост”, за което благодарим на ръководството на НДК и се надявам, че много хора да влязат в залите да го видят”, каза Ивайло Христов след срещата с Мирослав Боршош. “Във филма участват популярни актьори, но и млади хора, които сега тръгват в професията. Вярвам, че “Каръци” е добър старт за тях”, сподели още режисьорът.

В ролите ще видим Ованес Торосян, Елена Телбис, Деян Донков, Пламен Димов и др. Част от актьорския състав е в екипа и на театър “Азарян”, което е още едно доказателство, че новият екип на НДК сензитивно търси и открива таланти”, каза още Христов.

Темата за каръците присъства постоянно във филмите на Ивайло Христов като своеобразен опит за автопортрет и за създаване на събирателен образ на съвременния българин. “Това са чувствителните, тихите, талантливите хора, които не успяват да се преборят със системата, но имат сили да продължават да се бунтуват”, споделя режисьорът, който се надява лентата да докосне младите хора.

Филмът e сниман в Кюстендил, София, и Радомир. Екипът е същият, както и в предишната продукция на Ивайло Христов „Стъпки в пясъка". Историята разказва за няколко младежи от малък провинциален град, които са неудачници, но с огромно желание да успеят в живота. Продукцията печели сърцата на критиката и публиката с универсалните теми за болезненото израстване, надеждата и благородството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари