Кино полъх от изток: Панорама на японското кино

Шест от най-новите японски филми у нас
Обновена: 6 окт 2015 15:26 | 6 окт 2015 12:21, Петя Славова
0
Кино полъх от изток: Панорама на японското кино
Снимка: M3 Communications Group, Inc

Тази година Панорама на японското кино ще направи  преглед на съвременното японско кино. В рамките на инициативата ще бъдат представени 6 филма, селектирани и предоставени от филмотеката на Японската фондация, които са едни от най-новите заглавия в японското кино, създадени в периода 2011 – 2013 г. Лентите ще се показват всеки делничен ден от 6-и до 11-и октомври от 18:30 ч. и през уикенда от 18:00 ч. в учебното кино на НАТФИЗ.

Филмовите продукции, в които се разкриват последните тенденции в японската киноиндустрия, ще се прожектират в 6 поредни дни. Всички филми са на японски език със субтитри на английски, а входът е свободен.

Сред заглавията, които ще бъдат представени пред българската публика, се открояват „Момчето, наречено „Х“, „Вълшебните ябълки“ и „Платинени данни“.

Панорамата на японското кино ще започне с емблематичния филм „Отдел по гостоприемство“, който само два дни след премиерата си носи печалба от 120 млн. йени. Филмът е едноименна адаптация на Хиро Арикава, писател от префектура Кочи и автор на няколко бестселъра.

Организатори на Панорамата на японското кино са Посолството на Япония, Японската фондация и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Програмата на 26-ите Дни на японската култура предоставя възможност на българската публика да се срещне с творци и произведения на японското кино, изобразително и приложно изкуство, калиграфия, музика и архитектура. Събитията от програмата се провеждат в  6 населени места в България в периода септември – ноември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: японско кино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари