Кейт Бланшет: Чувствам се като разглезено хлапе!

Актрисата с два филма в Лондон
Обновена: 16 окт 2015 12:41 | 16 окт 2015 12:20, Петя Славова
0
Кейт Бланшет: Чувствам се като разглезено хлапе!
Снимка: БТА

Актрисата Кейт Бланшет се появи на 59-ия кинофестивал в Лондон като представи два филма - "Каръл" на Тод Хейнс и "Истина" на Джеймс Вандербилт, предаде Франс прес.

Бланшет довери, че през последните няколко години се почувствала като разглезено дете, след като имала възможност да работи отново с режисьора Тод Хейнс и се снимала във филма "Истина", пише БТА. Този филм, чиято европейска премиера се състоя снощи в Лондон, се вписва в традицията на лентите за журналисти.

Вдъхновен от мемоарите на журналистката Мери Мейпс, "Истина" описва разкритията за бившия американски президент Джордж У. Буш, които тя прави публично достояние през 2004 г. заедно с журналиста Дан Радър (Робърт Редфорд) в рамките на популярното телевизионно предаване "60 минути" на телевизия Си Би Ес. Последвалият скандал съсипва кариерите на двамата журналисти.

46-годишната австралийска актриса взе участие също в дебати за мястото на жените в днешното кино - тема, която е в центъра на вниманието на тазгодишния фестивал и се обсъжда все по-често в Холивуд. "Има множество интересни и сложни роли, изпълнявани от актриси - каза тя. - Има множество страхотни роли за жени и голям брой талантливи актриси. Време е хората да си дадат сметка за това."

Бланшет представи също лентата "Каръл" - любовна история между две жени през 50-те години на миналия век, която донесе на партньорката й във филма Руни Мара наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан.
Кейт Бланшет ще стане член на Британския филмов институт в събота. "Никой не заслужава повече подобно признание. Тя е сред най-добрите днешни актриси, увери Руни Мара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Кейт Бланшет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.