"Завръщане в бъдещето" ни заведе в 2015-а

Кои от фантазиите във филма са се случили...
21 окт 2015 14:00, Петя Славова
1
"Завръщане в бъдещето" ни заведе в 2015-а
Макар и да сме 2015 г. още нямаме летящи коли. Кадърът е от "Завръщане в миналото" 2. Снимка: Universal Pictures

Бъдещето е днес - ако се вярва на култовата трилогия "Завръщане в бъдещето", предаде Асошиейтед прес.
На 21 октомври феновете честват Деня на Завръщането в бъдещето - датата, на която във втория филм от поредицата Марти Макфлай, Док и Дженифър Паркър от 1985 г. се прехвърлиха в 2015 г.

"Завръщане в бъдещето 2" (1989) обрисува колоритно бъдеще с летящи автомобили и скейтбордове, и самозакопчаващи се маратонки. И докато днес подобни придобивки не се срещат "под път и над път", филмът правилно прогнозира възхода на технологии като телевизори с плоски екрани, биометрично сканиране и хендсфри геймърство, пише БТА. Продукцията предсказва и триумф на "Чикаго Къбс" в Световните серии - прогноза, която все още може да се сбъдне, тъй като отборът е сред претендентите в реалните плейофи.

В чест на Деня на Завръщането в бъдещето в центъра "Линкълн" в Ню Йорк са организирани специална прожекция с присъствието на оригиналния състав на филма, както и прожекции в над 1700 киносалона в САЩ. Планирани са и няколко фенски събития.

Трилогията "Завръщане в бъдещето" на режисьора Робърт Земекис остави траен отпечатък върху поп културата през изминалите 30 години от излизането на екран на първия филм и доведе до създаването на тематичен парк, видео игра и анимационна поредица.

По случай Деня на Завръщането в бъдещето днес град Рестън, Вирджиния, церемониално промени името си на Хил Вали - родния град на главния герой в трилогията Марти Макфлай.

Организаторите на филмовия фестивал Вашингтон Уест ще се отчетат с маратонска прожекция на трилогията днес и прожекция на оригиналната чест в неделя с гости актьорите Кристофър Лойд и Клаудия Уелс, и сценаристът и продуцент Боб Гейл.

В Южна Калифорния Денят на Завръщането в бъдещето ще бъде отбелязан с четиридневни фенски чествания под мотото "Ние се завръщаме". Празненствата ще се организират на места, които фигурират във филмовата поредица, и включват обиколка на градския площад на Хил Вали в студио "Юнивърсъл" и прожекция на паркинга на търговския център на Пуенте Хилс, откъдето Марти Макфлай потегля във времето. Предвидена е и премиера на документална лента за култовата трилогия, включваща интервюта с изпълнителя на главната роля Майкъл Джей Фокс и видния режисьор Стивън Спилбърг.

В четвъртък родният град на Марти Макфлай Хил вали ще бъде пресъздаден във Филмор, Калифорния, където са снимани части от трилогията. От Бърбанк, Калифорния, където във филма "Завръщане в бъдещето" се намира заведението "Бъргър Кинг", ще стартира поход на Милиони Макфлай - фенове, облечени като главния герой на култовата трилогия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
8
 
! Отговори
празниците идат преди 8 години
Вече се снима продължение : " Затръшване в Миналото " . Действието се развива в 2016 година .Там Америка най-сетне честно е обявила банкрут и от хладилните витрини в магазините изчезва сладоледа в кофи от по 20 л. Филма е малко "хорор". Зомби обществото го очаква с голямо нетърпение . А и всички граждани които са дали пари за автоматично оръжие. Празниците до година се очаква да бъдат много бомбастични и да продължат неопределено време.