Космически рекорд: Билетът за "Междузвездни войни" стигна $8000

Фен е склонен да даде 10 000 долара за 4 билета за премиерата
23 окт 2015 18:29,
10
Космически рекорд: Билетът за "Междузвездни войни" стигна $8000
Снимка: Форум Филм

Кинопремиерата на поредния седми епизод от "Междузвездни войни", предизвика невиждано вълнение не само сред феновете на фантастичния филм, но и сред желаещите да спечелят допълнителни средства от събитието, предаде ТАСС. Изследване в американския сегмент на интернет показва, че сега цената на един билет за първата дата от излизането на лентата на екран - 17 декември, при някои прекупвачи достига 8000 долара.

Срещу тази сума се предлагат билети за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" на интернет аукциона /eBay/ за прожекциите в кино на гр. Орландо, щата Флорида. Друг купувач от щата Масачузетс е готов да плати 10 000 долара за 4 билета. Продавачът не се е смутил от факта, че той самият само преди няколко дни е платил за тях 75 долара.

Друг популярен американски сайт за продажби Сraigslist предлага билети на цена от 750 долара за бройка. Сред продавачите има и една майка от Ню Йорк, която успяла да се сдобие с билетите за цял ред. Жената не знаела колко приятели ще вземе със себе си синът й на премиерата. Сега грижовната родителка има 6 излишни билета, които е готова да продаде за по 120 долара бройката.

Дългоочакваният седми епизод от космическата сага "Междузвездни войни" счупи рекордите по предварителни продажби на билети, припомнят световните агенции.

"Свидетели сме на невероятно събитие във филмовия сектор с безпрецедентното търсене на билети за "Междузвездни войни: Силата се пробужда", се посочва в изявлението на специализирания американски сайт Фанданго. Ожесточеното търсене доведе до временен срив на сайта. От Фанданго не посочват точни цифри, само отбелязват, че са продали осем пъти повече билети, отколкото за досегашния рекордьор - лентата "Игрите на глада" (2011), и са отбелязали трафик седем пъти над обичайния.

От IMAX съобщават, че филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е счупил рекорда за предварителни продажби на веригата със сума от над 6,5 милиона долара. За сравнение - предварителните продажби през първия ден за филмите "Черният рицар: Възраждане" (2012) и "Отмъстителите" (2012) и за "Игрите на глада: Възпламеняване" (2013) са били от порядъка на 1 милион долара.

От сайта Мувитикетс също се поздравиха със забележителен първи ден от предварителната продажба на билети.
"Билетите за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" съставляват 95 процента от общите продажби на сайта за последните 24 часа", съобщиха от Мувитикетс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
рр преди 8 години
Имал си бол пари,платил си....
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 6 аз съм за ситите
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНА НОВИНА за сега няма Т Р О Л джадай
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека силата да бъде с вас.
2
4
 
12
 
! Отговори
знайко преди 8 години
За тия пари принцеса Лея трябва да прави еротични масажи!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дарт Джейсън СОЛО