Кейт Бланшет с австралийски "Оскар" за цялостно творчество

Тя е една от най-великите актриси, споделя Джефри Ръж
8 дек 2015 10:04, Петя Славова
1
Кейт Бланшет с австралийски "Оскар" за цялостно творчество
Снимка: архив, БТА

 Вече не е необходимо да си на преклонна възраст за да получиш отличие за цялостно творчеств Условието е наистина да имаш богата биография зад гърба си. Е, Кейт Бланшет я има и за нея ще бъде почетена за цялостната си кариера на предстоящата церемония по връчването на наградите на Австралийската академия за филмово и телевизионно искуство, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Актрисата ще получи наградата "Лонгфорд Лайъл" - най-високия актьорски приз в страната, който носи името на починалата актриса и режисьорка.

Още по темата

"Кейт ще бъде чествана от следващите поколения като една от най-великите актриси на всички времена - заяви президентът на академията Джефри Ръш. - Както и много мои сънародници, следя с възхищение блестящата й кариера. Бланшет несъмнено е сред най-впечатляващите австралийски филмови знаменитости".

Актьорите Ричард Роксбърг и Хюго Уийвинг ще й връчат отличието в рамките на церемонията на 9 декември, когато ще бъдат почетени също редица холивудски ветерани, като Мартин Скорсезе, Робърт Редфорд и Ридли Скот.

Неотдавна самата Кейт Бланшет сподели, че се чувства като разглезено хлапе, тъй като е имала възможност да работи с толкова професионалисти в киното.

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Кейт Бланшет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
брей преди 8 години
Страхотна е!