Българите по света подкрепиха "Златната ябълка"

За две седмици трейлърът събра над 350 000 гледания в YouTube
14 дек 2015 10:14, Петя Славова
11
Българите по света подкрепиха "Златната ябълка"
Снимка: Студио "Змей"
Проектът за първото българско анимационно фентъзи е на път да се осъществи. В края на ноември се състоя премиерата на трейлъра на първата анимационна сага, базирана на българските фолклор и митология.
 
Само за две седмици, българската и английската версии на трейлъра общо събраха над 350 000 гледания в интернет, които го превърнаха в световно събитие.
 
Българите от цял свят, не само в България, активно подкрепиха проекта - освен чрез регистрираните стотици хиляди гледания на трейлъра в YouTube, изразиха своята съпричастност чрез многобройни споделяния в нета, със свои отзиви и постове в подкрепа на българската кауза в социалните мрежи и форуми. 
 
"Искам да благодаря на всички приятели на "Златната ябълка" по света, които направиха премиерата на трейлъра ни световно събитие", сподели създателят и Арт директор на проекта Димитър Петров.
 
"Благодаря на страхотния екип, с който имам удоволствие да работя по този проект - главната дизайнерка Светла Радивоева, продуцентката Елена Рапонджиева, главният аниматор Станислав Цветков, техническата аниматорка Теодора Филипова и всички асистент аниматори, дизайнери и озвучители, без чиито труд трейлърът нямаше да стане реалност.
 
Поздравявам младия композитор Георги Стрезов за невероятната музика, която звуково подкрепи концепцията и визията на персонажите в трейлъра. Колегите са професионалисти на световно ниво, които дадоха всичко от себе си, за да имаме трейлър и проектът да се развива", каза той.
 
Подкрепата на световната интернет аудитория амбицира авторите да потърсят съдействието на големи анимационни компании за реализация на целия проект. "Златната ябълка" вече е на етап, когато е нужно реално финансиране.
Още по темата
 
Достигнатата популярност на анимационния проект направи възможно стартирането на фондонабираща кампания в kickstarter.com, чрез която авторите се надяват да съберат нужните средства за реализация на пилотния епизод от поредицата.
 
На база резултатите от двете кампании (регистриран зрителски интерес, събрано начално финансиране), екипът на "Златната ябълка" ще води преговори с потенциални инвеститори и разпространители.
 
При осигурено проектно финансиране, младите аниматори на студио "Змей" имат готовност да започнат работа веднага по епизодите от първия сезон на сериала.
 
"Възможно е сериалът да бъде продаден и извън България", усмихва се Димитър Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и ще ми е любопитно като сте ръководител полети, дали правите нещо извън тази дейност, ей така - ентусиастки... или това ви се вижда твърде въздухарско
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно ви е доста далечна професията на аниматора, а вие сигурно ръководите полети с някакви средства, защото това е правено БЕЗ средства. Всъщност, не съм адвокат на аниматорите, занимавам се със съвсем различни неща, просто у нас никой не се поставя на мястото на другия, много знае - а от кино, да не кажем, че всички гледат, но не всички разбират, лек ден
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единия от критикарите е ръководител полети. Не мога да рисувам добре. А ти как си със самолетоводенето?
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отстрани всичко изглежда лесно, критикарите да вземат да създадат те, преди пак да говорят
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ерата на 3D киното такива ръбести анимацийки нямат място.Ако бяхме в 19 век щеше да е чудесно, но сега изглежда жалко.Не ми хареса.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А относно фолклора - консултан Георг Краев.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е колегата Ивайло. Самурай Джак едно към едно. Я махнете тия стилизирани четвъртити рисунки и вкарайте яко еротика чрез самодиви, неродени моми и прочее фолклор и ще видите какво става. Сексът продава. Хванете си Анри Кулев за помощник художник, той е доказан дърт мераклия арт еротоман, но ще ви свърши работа.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mного хубаво филмче ще се получи.
3
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
copy-paste copy-paste...няма креативност..няма няма.......
2
10
 
19
 
! Отговори
Офчий мозък преди 8 години
има формата на ядрена гъба
1
9
 
24
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
Не искам да звуча, като хейтър, но стила, арта и анимацията са заимствани на сто процента от Samurai Jack. Самурай Джак много ми харесваше преди години. В "Златната ябълка" ме дразни това копиране. Иначе пожелавам успех на филма.