Бионсе се вдъхнови от история на южноафриканка

Певицата пише сценарий за нея, ще се снима и във филма
5 яну 2016 09:52, Петя Славова
1
Бионсе се вдъхнови от история на южноафриканка
Снимка: архив, Reuters
Бионсе възнамерява да напише сценарий на филм, базиран върху живота на южноафриканка, която била продадена като робиня и участвала в необикновено шоу в началото на 19-и век, съобщи Контактмюзик.
Освен сценарист, Бионсе иска и да се снима във филма, пише БТА.
 
Саарти Бартман била продадена като робиня на шотландски лекар, който впоследствие я включил в шоу в Лондон, тъй като имала анормално големи задни части.
 
Южноафриканката, наречена Хотентотска Венера в шоуто, била замесена в съдебни разправии, в които трябвало да се бори за свободата си, уверявайки, че била принудена да участва в шоуто против волята си. Бартман загубила съдебното дело и умряла на 25-годишна възраст.
 
"Бионсе настоява да бъде вземана насериозно като актриса - заяви източник, цитиран от в. "Сън". - Сега тя иска да напише сценарий, с който да спечели уважение в средите на филмовата индустрия и може би награди. Тя смята, че историята на Саарти ще е ключът към този успех."
 
Това няма да е първото участие на Бионсе  в киното. Певицата се е снимала в редица филми, сред които "Остин Пауърс в златния член" и "Мечтателки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Бионсесценарий
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз си помислих, че пак ще снимат по "Чичо томовата колиба"