"Междузвездни войни" – най-касов за всички времена в САЩ

Гордеем се с този рекорд, споделя компанията "Уолт Дисни"
7 яну 2016 13:44, Петя Славова
17
"Междузвездни войни" – най-касов за всички времена в САЩ
Снимка: Форум Филм
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" измести "Аватар" и стана най-касовият филм в Северна Америка за всички времена, макар и още да не го е направил на международния пазар, съобщиха световните информационни агенции.
 
В сряда седмият епизод от междугалактическата сага премина границата от 760,5 милиона щатски долара приходи - рекорда, поставен от излезлия през 2009 г. "Аватар", съобщиха официални представители на компанията "Уолт Дисни".
 
"Гордеем се с този рекорд, но знаем, че той би бил невъзможен без ентусиазма и непреходната подкрепа на феновете" - отбелязаха от компанията, цитирана от БТА.
 
Приходите от продажба на билети за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" в света вече надхвърлиха 1,56 милиарда долара, което го нарежда на четвърто място само след три седмици по екраните. Тази сума още отстъпва на постигнатите от "Аватар" 2,8 милиарда долара, както и от другия рекордьор на Джеймс Камерън - "Титаник" (2,2 милиарда долара). Решаваща роля за световния бокс-офис ще има излизането на "Силата се пробужда" по екраните в Китай в събота.
 
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" излезе по екраните в много държави на 16 декември след масирана маркетингова кампания и ласкави отзиви на критиката.
 
Първият филм "Междузвездни войни" излезе през 1977 г. Създателят на поредицата "Джордж Лукас" продаде правата върху нея на компанията "Уолт Дисни" през 2012 г. Премиерата на осмия епизод на сагата е насрочена за май 2017 г.
 
Снимките започнаха през септември 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
light преди 8 години
толкова е зле --- не си хабете времето - по добре 1 .......
14
0
 
8
 
! Отговори
me преди 8 години
Напълно съм съгласна с fsb и аз щях да напиша точно същото. Филмчето става за убиване на времето и е много добро ако не си гледал предишните 6. Обаче ако си ги гледал, приликите са просто очебийни. Еднакакъв сюжет, еднакво развитие на героите, дори еднакви технологии и сюблимни моменти. Абсурдно е колко пъти може да се предъвчат едни и също неща и хората всеки път да си плащат за да гледат. Иначе мацката е много яка, крайно време беше да се появи. Но толкова.
13
2
 
8
 
! Отговори
fsb преди 8 години
гледах филма и макар да съм фен на предишните 6 епизода, останах много разочарован от тази - изсмукана от пръстите бозава история, копираща старите и почиваща на стари лаври. Само благодарение на добрия имидж на старите серии и масирания маркетинг успяват с тези рекордни приходи, но съм сигурен, че никой няма да го гледа втори път на голям екран, а сигурно и на малък. Не може да се сравни нито с Аватар, нито с кои да е било от старите епизоди...
12
1
 
4
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Фен съм на Star Wars, с тях се приспивам вечер. Пог-голям *** от епизод 7, едва ли ще доживея ...
11
0
 
5
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
Джар Джар Ейбрамс се е мъчил яко да го направи като предишните, вкл. със специалните ефекти, империята и Хан Соло...само дето старите се отличават с това, че нито една серия не е като предишната.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли не прави рекламата!?!?!
9
3
 
15
 
! Отговори
Буркина Фасото преди 8 години
Ега ти смешните технологии. Империята има технология да заличава цели звездни системи. А пехотата й се стоварва с някви подобни на амфибиите от десанта в Нормандия. Возилото на вехтошарката беше баси бракмата. Изобщо скръб. По скапани дуели с мечове не бях виждал. И това баш злодея. Хахаха.
8
2
 
17
 
! Отговори
Филмът е провал преди 8 години
Просто не виждам какво да харесам в тази серия. Това не е Междузвездните войни от предишните серии, а някаква нелепица. Това новото роботче, дето се търкаля бързо-бързо не е ясно дали е за по-добре или за по-зле. От една страна се движи бързо и не го чакат, но точно това беше интересното при предишният "робот-прахосмукачка". Винаги го чакаха и не го изоставяха. Има и малко свеж полъх от вехтошарката, но некадърният сценарии и режисура, го обричат на провал.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако го сравнявам с предишните серии, "Силата се пробужда" е около 1234 пъти по-зле.
6
2
 
15
 
! Отговори
Оценка Преписан преди 8 години
По училищната скала за оценки от 2 до 6, моята оценка е 1. Преписан е от предишните серии, но много некадърно преписан - изпускат се най-важните неща от предишните серии.
5
1
 
7
 
! Отговори
Буркина Фасото преди 8 години
Детска приказка. Особено тази серия. Липсва ми Дарт Мол. Това беше истински фехтовчик. И как иначе. Та актьора е майстор по кунг фу.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста посредствен филм, което не е неочаквано. Без Джордж Лукас, Междузвездните войни нямат продължение.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази боза, с толкова много приходи!!!Това не говори добре за американците и умственото им ниво.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Личната ми оценка е 4=, не е лош, като цяло, леко с детски полъх, наследника на Дарт Вейдър прилича на син на Мерилин Менсън, изключително нелеп избор на актьор, малко позадрямах по едно време, но не е лош, очаквах пълна трагедия, имайки предвид, какви филми излизат в последно време.
1
0
 
6
 
! Отговори
Han Solo преди 8 години
"Chewie we're home!"