"Мостът на шпионите" и "Каръл" в надпревара за БАФТА

Двата филма с по девет номинации за наградите
Обновена: 8 яну 2016 15:07 | 8 яну 2016 13:11, Петя Славова
1
"Мостът на шпионите" и "Каръл" в надпревара за БАФТА
Кейт Бланшет изпълнява главната роля в "Каръл". Снимка: архив, Reuters
Филмът за Студената война "Мостът на шпионите" и разказът за любовта между две жени "Каръл" водят с по девет номинации за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, съобщи Асошиейтед прес.
 
С осем номинации е "Завръщането". "Лудия Макс: Пътят на яростта" е със седем. "Момичето от Дания" е с пет номинации, включително на звездите Еди Редмейн и Алисия Викандер. Миналата година Еди Редмейн спечели награда БАФТА и награда "Оскар" за най-добър актьор с играта си във филма "Теорията на всичко".
 
Алисия Викандер получи и втора номинация за награда БАФТА - за актриса в поддържаща роля в научно-фантастичния трилър "Ex Machina: Бог от машината", пише БТА.
 
За награда БАФТА за най-добър филм номинации получиха "Големият залог", "Мостът на шпионите", "Каръл", "Завръщането", "Спотлайт", а за отделната категория за най-добър британски филм - "Момичето от Дания", "Ex Machina: Бог от машината","Бруклин", документалният "Ейми", "45 години" и "Омарът".
 
В категорията за най-добър режисьор бяха номинирани Стивън Спилбърг за "Мостът на шпионите", Тод Хейнс за "Каръл", Алехандро Гонсалес Иняриту за "Завръщането", Адам Маккей за "Големият залог" и Ридли Скот за "Марсианецът".
 
Наградата БАФТА за най-добър актьор си оспорват Еди Редмейн ("Момичето от Дания"), Брайън Кранстън ("Тръмбо"), Леонардо ди Каприо ("Завръщането"), Мат Деймън ("Марсианецът").
 
За наградата за най-добра актриса са номинирани Алисия Викандер ("Момичето от Дания"), Бри Ларсън ("Стаята"), Кейт Бланшет ("Каръл"), Маги Смит ("Дамата от караваната"), Сирша Ронан ("Бруклин").
 
Филмите с най-големи приходи в британските киносалони бяха пернебрегнати от британската филмова академия.
"Междузвездни войни: Силата се порбужда" получи четири номинации - за дизайн продукция, звук, музика и визуални ефекти, а поредният филм за Джеймс Бонд "Спектър" не получи нито една номинация.
 
Наградите БАФТА са смятани за важен индикатор за вероятен успех при определянето на носителите на най-престижните отличия в света на киното - наградите "Оскар". Тази година с най-добри шансове се очертават "Мостът на шпиоинте" с Том Ханкс, "Каръл" с Кейт Бланшет и "Завръщането" с Леонардо ди Каприо.

Носителите на наградите БАФТА ще бъдат обявени на 14 февруари на церемония в Кралската опера в Лондон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каръл - разказ за любов между две жени, Момичето от Дания - любов между две жени, че едната жена изиграна от мъж. Затова ще ни налазват талибаните, защото отклоненията от нормалното вече дори получават награди на фестивали.