Не само парите са пречка за любовта в "Големите надежди"

Филмът - днес по телевизия Bulgaria ON AIR
10 яну 2016 11:58, Петя Славова
5
Не само парите са пречка за любовта в "Големите надежди"
Снимка: IMDB

За пореден път романът на Чарлс Дикенс "Големите надежди” е претворен за кино. След като през 1946 г. Дейвид Лин го екранизира за първи път, през 1998 г. Алфонсо Куарон представя съвременен прочит на познатата история като поверява главните роли на Гуинет Полтроу и Итън Хоук, а в ролята на избягалия затворник е Робърт де Ниро. 

Ето че и Майк Нюъл се изкушава от класиката и то в годината, когато се отбелязват 200 години от рождението на писателя.
 
Историята отново ни среща с избягалия затворник Магуич (Ралф Файнс), който изиграва важна роля в живота на младия Пип. Нюъл ще покаже йерархията между бедни и богати, когато запознае младока с красивата, но твърде богата Естела, живееща в къщата на госпожа Хавишъм.
 
Възрастната дама е изиграна от Хелена Бонъм Картър, която доста добре знае как да направи запомняща се ексцентрична роля. 
 
Сюжетът ще заведе Пип в Лондон, където той ще успее да се замогне, но дали само социалното положение е било пречка той да не бъде с любовта на живота си.
 
Не е лесно да се направи филм по една от най-известните книги на Дикенс, но Майк Нюъл няма да разочарова зрителите, създавайки една пълна с динамика и приказност история. Гледайте "Големите надежди" на 10 януари от 13.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубав филм, който иска гледа, който не иска не- нужно ли е повече
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Препоръчвам на собствениците на телевизионни медии да пускат испански и италиански филми и сериали вместо омръзналите на всички натрапвани турски и индийски бълвочи и американски глупости.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахме, че собственика на сайта и на тази телевизия е един и същ, а за гледането на канала .... трудничко ще стане. Знам как , но вие си имате и плащате на специалисти, отгледани по разните му колежи и университети, та това си е ваш проблем. Във всички случай с Дикенс няма да пробиете. Събития на два века не интересуват общество, на което му се е запалила главата.