Ейбрамс: Очаквах критики за "Междузвездни войни"

Режисьорът не очаквал недоволните да са много
Обновена: 11 яну 2016 07:39 | 11 яну 2016 07:37, Петя Славова
24
Ейбрамс: Очаквах критики за "Междузвездни войни"
Снимка: архив, Reuters
Режисьорът на филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда" Джей Джей Ейбрамс отговори на обвиненията, че е заснел ретро част, която заимства много неща от класическите епизоди на космическата сага, съобщи "Холивуд рипортър".
 
Според Ейбрамс, той може да разбере хората, които го обвиняват, че е ползвал много неща от старите филми. "За мен обаче главното бе да въведа нови герои и да разкажа нова история с помощта на вече известната на зрителите - тоест да направя крачка назад заради крачката напред" - заявява Джей Джей Ейбрамс, цитиран от БТА.
 
Режисьорът признава, че е очаквал критики от страна на феновете на "Междузвездни войни", но се е надявал, че недоволните няма да са много. По думите на Ейбрамс той е бил уверен, че епизодът "Силата се пробужда" ще е значим, увлекателен и достоен за вниманието и времето на зрителите.
 
Кинематографистът освен това обяснява защо не иска да снима и следващите епизоди на "Междузвездни войни". Той признава, че работата над продължението на култовата сага е нещо много трудоемко и не оставя време за личен живот. "Не исках децата ми завинаги да спрат да говорят с мен" - казва Ейбрамс.
 
Основните критики, на които отговаря Джей Джей Ейбрамс, бяха отправени от създателя на култовата поредица Джордж Лукас, припомня "Холивуд рипортър". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
El Rockero преди 8 години
Прекрасно направен филм! Снощи го гледахме за втори път! Не само, че е запазил духът на историята, но и го е обогатил. Браво на Дж. Дж. Ейбрамс!
16
1
 
1
 
! Отговори
Chavd преди 8 години
Нищо общо със Star Wars. Няма го духът и мистичното усещане от истинските филми. Да не говорим за богатството на персонажи показани там. Това е просто още един с нищо забележим фантастичен филм. Единствената сила, която се пробужда тук е финансовата сила на създателите. Това, заради което са откупили правата е напълно удовлетворено. Ако имаше как бих искал да ми върнат парите защото този продукт не отговори на моите очаквания.
15
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Мога надълго и нашироко да описвам една по една простотиите, които са нацвъкани в този филм, но няма смисъл, мястото е малко, а и не е тук мястото за това. Само ще кажа, че тук го няма духът на поредицата Междузвездни войни, а има някаква боза опитваща се да имитира по възможно най-лошият начин поредицата Междузвездни войни.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това недоразумение не е Star Wars.
13
0
 
3
 
! Отговори
STAR WARS фен преди 8 години
Тази боза е всичко друго, не не и част от поредицата Междузвездни войни. Учудващо е, как този "режисьор" има наглостта да се показва пред хората, след нелепицата, която създаде.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз отидох изпълнен с надежда да гледам "Силата се пробужда", но наистина не очаквах, че сценаристите ще измислят такава боза. Новият злодей, който като си свали маската, която така и не разбрах защо носи, взех да се чудя да плача или да се смея, толкова "страшен и зъл беше", второ негърчето имперски щурмовак, който при първата си мисия се уплаши. Трето-големия злодей, който уж е обучаван за джедай, явно носи своя меч само за украса, негърчето и момичето го накълцаха, а за първи път хващат меч :)
11
6
 
2
 
! Отговори
Фен преди 8 години
До ФенНе мога да разбера, защо има извратеняци които желаят само и единствено ефекти и взривове които да гледат.... та то вече всеки излязъл филм е така или тогава ще кажете нищо ново.. само ефекти, филма си е доста сполучлив на фона на сегашните недоразумения които излизат и да определено е по-добър от първите 3 части където архитекта за това е самия "Лукас" , който единствено да навреди на поредицата друго не виждам какво може да стори и именно и за това той се спря на точното място.
10
3
 
2
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Вие единствено да хейтите друго направихте ли ? Не можете ли да разберете че каквото и да се направи, това е продължение на сагата от миналия век ? Напълно редно е да се добавят нови персонажи които да заменят старите по един или друг начин. Другото което е искали сте ефекти боже вие говорите за 1,2 и 3-та част които са тотални недоразумения... ако в действителност тези епизоди бяха сполучливи .... нямаше анимирания Star Wars Clone Wars да се отклонява от 2-рата и 3-тата част.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този филм ще го запомня единствено с приходите
8
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Изключително некадърно направен филм, с огромна реклама. Съжалявам, че си дадох парите да го гледам. Това не е продължение на Междузвездни войни, а някаква самостоятелна боза. наистина този трябва да бъде бит публично с камшик, за това, че се подигра с Междузвездни войни.
7
1
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
По случайност гледах този " филм".Съжалявам че си изгубих времето.Пълна простотия но с огромна реклама.Със сигурност няма да гледам други серии на това нещо.
6
1
 
11
 
! Отговори
dmx преди 8 години
Прав е Лукас - до последната дума, а този Абрамс, комерсиално нищожество, е направил филм недостоен за сагата. Бих подкрепил да му ударят 50 удара с камшик.
5
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-добрата част.Първите три части са слаби откъм ефекти
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рей и BB-8 са много добри попадения, има и самолетни битки тип "Втора световна война", останалото бих казал, че е прилично.
3
8
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 8 години
до 5: Па вземи събери 7лв и *** го гледай на кино преди да изказваш "мнение" пробит *** с 5ст в джоба .. тр ти кажа че от интерес дръпнах торента и беше изтрит на 10-тата секунда само като видях за какво "качество" иде реч.. Супер си е филма, много по-добре от смешните 1,2 и 3 .. Лукас да не се обажда, че супер се *** с тях .. има само 1-2 супер издънки и това е новия "император" че е няква орка от властелина, хаха :) Новия Вейдър пък по-скоро за Маугли става и той, но като цяло е Ок.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и все пак филмът се радва на огромен зрителски интерес.
1
4
 
17
 
! Отговори
Фен преди 8 години
И ние се надявахме, че филмът ще е "е значим, увлекателен и достоен за вниманието и времето", ама....... :((