Лео ди Каприо - най-сетне с приз. Взе "Златен глобус"

"Завръщането" с негово участие стана най-добра драма
Обновена: 11 яну 2016 11:06 | 11 яну 2016 08:24, Петя Славова
10

 Леонардо ди Каприо получава завестния приз от актрисата Джулиан Мур. Снимка: БТА

 "Завръщането" спечели "Златен глобус" за най-добра филмова драма, предаде Ройтерс, а Алехандро Гонсалес Иняриту получи приза за режисурата му. За участието си в продукцията Леонардо ди Каприо също се сдоби с престижната награда. Бри Ларсън е най-добра актриса във филмова драма за ролята си в "Стаята".
 
"Цветът" на Холивуд се събра в неделя вечерта в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис, където започна 73-та церемония по връчване на наградите "Златен глобус", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Тези награди за кино и телевизия, които се присъждат всяка година от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, отстъпват по престиж само на "Оскар"-ите, пише БТА.
 
Филмът "Марсианецът" на Ридли Скот се сдоби със "Златен глобус" за най-добра комедия, а участието на Мат Деймън във филма му донесе приза за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си в "Марсианецът". Дженифър Лорънс също бе отбелязана с отличието за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл за ролята си във филма "Джой".
 
Кейт Уинслет спечели наградата "Златен глобус" за най-добра актриса в поддържаща роля във филма "Стив Джобс". Уинслет играе ролята на Джоана Хофман - бивш маркетинг директор на "Епъл" (Apple).
 
Сериалът "Моцарт в джунглата" спечели "Златен глобус" за най-добра телевизионна комедия. Мора Тиърни получи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля в минисериал или телевизионен филм за "Аферата" (The Affair). 
 
Рейчъл Блум се сдоби със"Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионна комедия за "Шантавата бивша приятелка". "Вълци" печели наградата за най-добър телевизионен филм/минисериал.
Силвестър Сталоун е най-добър актьор  в поддържаща роля във филма"Крийд: Сърце на шампион", предаде ДПА. "Отвътре навън" спечели "Златен глобус" за най-добър анимационен филм. 
 
Италианският композитор Енио Мориконе получи "Златен глобус" за музиката към филма "Омразната осморка" на Куентин Тарантино. Композиторът не присъства на церемонията и статуетката бе приета от режисьора  Тарантино. 
 
Лейди Гага спечели "Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионен филм/минисериал за ролята си в "Американска история на ужасите: Хотел", предаде Асошиейтед прес. "Господин Робот" получава "Златен глобус" за най-добър телевизионен драматичен сериал. 
 
Дензъл Уошингтън бе отличен за своя принос към шоубизнеса. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд почете двукратния носител на награда "Оскар" с отличието "Сесил Б. Демил". 
 
Сред предишните носители на наградата "Сесил Б. Демил" са Уди Алън, Джоди Фостър, Морган Фрийман, Робърт де Ниро.
 
Водещ на церемонията за четвърти път бе британският комик Рики Джървейс. Последно той изпълняваше тази роля преди три години, когато крайно резките му и нелицеприятни шеги предизвикаха скандал, но повишиха рейтинга на шоуто. 
 
През последните години популярността на излъчването на наградите започна да пада и затова Асоциацията на чуждестранната преса позволи на англичанина отново да води церемонията, отбелязва ТАСС.
Рики Джървейс и този път не изневери на стила си, като взе на прицел Шон Пен, Ен Би Си (NBC) и Кейтлин Дженър в речта си за откриването на церемонията, съобщава АП.
 
Първата шега на Джървейс бе с Шон Пен, който направи интервю с мексиканския наркобарон "Ел Чапо", публикувано преди дни в сп. "Ролинг стоун". Джървейс се пошегува, че иска да си каже монолога и да се укрие някъде, където и Шон Пен не може да го намери. След това той нарече актьора "доносник", което бе препратка към твърдението на мексиканските власти, че интервюто на Шон Пен им е помогнало да заловят Хоакин "Ел Чапо" Гусман .
 
Комикът се пошегува също с Ен Би Си, казвайки че това е най-подходящата телевизия за излъчване на церемонията, тъй като няма номинации.
 
После водещият похвали Кейтлин Дженър за примера и разчупването на бариери, когато обяви промяната си от мъж в жена, но след това допълни, че "Тя не е направила много за жените шофьори". Дженър бе замесена в катастрофа, при която имаше жертви, през февруари. Тя бе съдена за щетите, но прокурорите се отказаха от обвиненията.
 
Церемонията по връчване на наградите "Златен глобус" премина при засилени мерки за сигурност, които предизвикаха огромно задръстване до хотела, където се провежда събитието. Багажниците на всяко превозно средство, което пристига за церемонията, се проверяват от властите.
 
 Проверка с огледала се прави и под автомобилите. Засилените мерки за сигурност включват служители на специалните части на полицията SWAT и кучета, както и на други агенции, включително Федералното бюро за разследване (ФБР).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взе награда ,ама сочното д**** на Лейди Гага замалко да го събори от стола. ;)) Няма две хубави.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той си има всички награди,защото ги заслужава,дано и Оскар вземе за този страхотен филм,браво и на Иняриту,добре са се окичили двамата със тия три златни глобуса.Същото им пожелавам и при Оскар-ите.
8
1
 
14
 
! Отговори
До авторката преди 8 години
Това "най-сетне" в заглавието показва, че авторката на статията дори не си е направила труда да провери дали Леонардо ди Каприо вече е получавал награда/и "Златен глобус" преди да напише това "сензационно" заглавие.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя година като цяло иначе филмите са доста слаби. На леонардо изпълнението както винаги е на ниво, но сценарият на филма е еднопластов, просто история за оцеляване с цел отмъщение. А "Марсианеца" е пълен с клиширани реплики и типичната американска надменност и го възприех по скоро като забавен, отколкото драматичен филм. Който иска да гледа качествен филм в този жанр да гледа "Луна"("Moon") от 2009 г.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го залъгвайте с глобусчета дайте му Оскар на човека!
5
1
 
9
 
! Отговори
do X преди 8 години
ми комедия е бре, пича си залепи скафандъра със скоч, базата залепи със скоч, а да не забрашим.... и ракетата си позалепи, че те без скоч не летят...
4
2
 
22
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
Дайте му оскар бееееееееее!!!!!!!!!!!!
3
1
 
24
 
! Отговори
x преди 8 години
Марсианецът - комедия или мюзикъл WTF ?????
2
3
 
30
 
! Отговори
... преди 8 години
Какво най сетне бе шмиргели. Той има поне по 1 награда от всичко с изключение на Оскар. Има 2 златни глобуса преди този. Този му е третият. Като вземе оскар тогава ще е най-сетне.
1
2
 
32
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Леонардо одавна е показал че е велик актьор.