"Петдесет нюанса сиво" може да грабне "Златна малинка"

Филмът с шест номинации за непривлекателния приз
Обновена: 13 яну 2016 12:04 | 13 яну 2016 12:03, Петя Славова
8
"Петдесет нюанса сиво" може да грабне "Златна малинка"
Дакота Джонсън с номинация за най-лоша актриса. Снимка: Форум Филм

Филмите "Петдесет нюанса сиво" по едноименния еротичен бестселър на британската писателка Е Л Джеймс, "Пиксели", "Възходът на Юпитер" и "Ченгето на мола 2" получиха по шест номинации за наградите "Златна малинка", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сред номинациите за "Петдесет нюанса сиво" са за най-лош филм, най-лош актьор (Джейми Дорнан) и най-лоша актриса (Дакота Джонсън).
 
В категорията за най-лош филм освен "Петдесет нюанси сиво" са номинирани супергеройският провал "Фантастичната четворка", "Възходът на Юпитер", "Ченгето на мола 2" и "Пиксели".
 
Номинираните за най-лош режисьор са Анди Фикман за "Ченгето на мола 2", Том Сикс за "Човешка стоножка 3", Сам Тейлър-Джонсън за "Петдесет нюанса сиво", Джош Транк за "Фантастичната четворка" и Анди и Лана Уашовски за "Възходът на Юпитер".
 
Адам Сандлър - редовният фаворит за "Златна малинка", който в пет поредни години е сред номинираните, тази година е с две номинации. Любопитното е, че сред претендентите за актьорските антиотличия са и Еди Редмейн и Руни Мара, които имат шансове да получат номинации за "Оскар" в тазгодишната надпревара за най-престижните награди в света на киното.
 
С номинации за най-лош актьор освен Джейми Дорнан за "Петдесет нюанса сиво" са също Джони Деп за "Мордекай", Кевин Джеймс за "Ченгето на мола 2", Адам Сандлър за "Обущарят" и "Пиксели" и Чанинг Тейтъм за "Възходът на Юпитер".
 
Носителката на "Златна малинка" за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дакота Джонсън за "Петдесет нюанса сиво", Катрин Хейгъл за "Домашен ад", Мила Кунис за "Възходът на Юпитер", Дженифър Лопес за "Съседското момче" и Гуинет Полтроу за "Мордекай".
 
В категорията за най-лош актьор в поддържаща роля са номинирани Чеви Чейс за "Джакузи - машина на времето 2" и "Ваканцията", Джош Гад за "Пиксели" и "Кум под наем ООД", Кевин Джеймс за "Пиксели", Джейсън Лий за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение" и Еди Редмейн за "Възходът на Юпитер".
 
С номинации за най-лоша актриса в поддържаща роля са Кейли Куоко за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение" и "Кум под наем ООД", Руни Мара за "Пан", Мишел Монахан за "Пиксели", Джулиан Мур за "Седмият син" и Аманда Сайфред за "Тиха нощ, луда нощ" и "Пан".
 
Номинирани в категорията за най-лош сценарий са Саймън Кинберг, Джереми Слейтър и Джош Транк за "Фантастичната четворка", Кели Марсел за "Петдесет нюанса сиво", Анди и Лана Уашовски за "Възходът на Юпитер", Кевин Джеймс и Ник Бейки за "Ченгето на мола 2" и Тим Хърлихи и Тимъти Даулинг за "Пиксели".
В категорията за най-лош римейк или продължение с номинации са "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение", "Фантастичната четворка", "Джакузи - машина на времето 2", "Човешка стоножка 3" и "Ченгето на мола 2".
 
В категорията за най-лоша екранна комбинация са номинирани Майлс Телър, Майкъл Б. Джордан, Кейт Мара и Джейми Бел във "Фантастичната четворка", Джони Деп и залепеният му мустак в "Мордекай", Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в "Петдесет нюанса сиво", Кевин Джеймс и неговите Сегуей/залепен мустак в "Ченгето на мола 2" и Адам Сандлър и който да е чифт обувки в "Обущарят".
 
От миналата година "Златна малинка" се присъжда и в категорията "Спасител". С нея се почитат предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Тази година в категорията са номинирани Елизабет Банкс, М. Найт Шаямалан, Уил Смит и Силвестър Сталоун.
 
Учредени като пародия на наградите "Оскар", номинациите за "Златна малинка", както и отличените с тях по традиция се обявяват един ден преди оскаровите. Шеговитите призове тази година ще бъдат раздадени за 36-и път на 27 февруари - в нощта преди церемонията за връчването на най-престижните награди в киното.
 
Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента.
 
И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Холи Бери лично са се появявали на церемонията за "Златна малинка", за да приемат евтиния трофей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-*** филм не е правен, заслужена награда, горките прецакани, които са платили да го гледат на кино!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тази глупост е прехвалена точно като последните Междузвездни войни.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При положение, че Кама Сутра е за богове, а богове от мъжки пол няма, поне живородени и 50 нюанса става за смилане, ама мързелите не им се чете. Те гледат бързата версия във филма и се радват, че не са се минали да изчетат някое изречение. Дай им порнофилмчета и из гледай сеира. Копи пейст от екрана. Смях пълен!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как филмът да не е провал, тъй като е направен по една доста плоска и *** книга!!
2
3
 
9
 
! Отговори
HHH преди 8 години
Филма си е пълен провал. А и като всяко нещо, което се комерсиализира в подобни размери се появява голяма доза негативизъм, но въпреки това реших да прочета книгите. Не са някакъв шедьовър, но си заслужаваха четенето. Книгите са с хиляди пъти по-добри от филма, така че прочетете книгите, а филма изобщо не го гледайте, защото ще се разочаровате и то доста!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоест признание, че филма е пълен провал. А като си спомня от специалистите на "Днеса" колко агресивно го рекламираха и препоръчваха във всяка статия... :D