Снимат филма за Сталин в Португалия

Фани Ардан режисира, Жерар Депардийо в главната роля
13 яну 2016 12:44, Петя Славова
2
Снимат филма за Сталин в Португалия
Снимка: архив, Reuters
Снимките на френския филм "Диванът на Сталин", режисиран от Фани Ардан, започнаха в Португалия, предаде РИА "Новости".
 
Звездата на френското кино Жерар Депардийо, който вече е руски гражданин, ще се превъплъти в образа на съветския диктатор Йосиф Сталин, припомня БТА.
 
Фани Ардан, изявила се като режисьор на два филма ("Натрапчиви мисли" и "Пепел и кръв"), адаптира за големия екран романа на Жан-Даниел Балтаса "Диванът на Сталин".
 
Действието в него се развива през 50-те години на миналия век. Млад скулптор Данилов е избран да създаде паметник на Сталин и го разследва КГБ.
 
Историческият филм е продуциран от френско-португалската фирма "Леопардо филмс". "Мосфилм" предоставя за проекта част от реквизита и костюмите.
 
Костюмът за Депардийо обаче се прави по исторически образци от френската страна заради нестандартните размери на звездата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реставрацията на компрометирани със своята анти-човешка политика диктатори като сталин е един много тревожен сигнал идващ от русия. Ако прославят един човек, затрил десетки милиони от съгражданите им, какво очакваме от тях в утрешния ден.. нов, още по-жесток сталин??? русия.. на къде???
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депардийо е по-подходящ за ролята на Чърчил с тия 200 кила.