Спилбърг, Фонда и Тарантино - без номинации за "Оскар"

Едни от най-големите в киното - извън борда за приз
15 яну 2016 12:04, Петя Славова
4
Спилбърг, Фонда и Тарантино - без номинации за "Оскар"
Снимка: архив, Reuters

 Американската киноакадемия обяви номинациите за най-престижните награди в света на киното - "Оскар"-ите. Освен надеждата за получаване на заветната златна статуетка, церемонията донесе и много разочарования за тези, които се надяваха да попаднат в елитния списък на номинираните, пише ТАСС.

 Кинокритиците отбелязват, че англичанинът Ридли Скот е бил уверен, че ще бъде номиниран за "Оскар" като режисьор на филма "Марсианецът", но киноакадемиците решиха друго.
 
Много близко до това да попадне в престижния списък бе и трикратният носител на "Оскар", режисьорът Стивън Спилбърг за "Мостът на шпионите", пише БТА. Всички шансове имаше и 78-годишната Джейн Фонда. Очакваше се да бъде номинирана за поддържаща актриса заради прекрасната си игра в "Младост".
 
Извън борда се оказа и Куентин Тарантино, режисирал "Омразната осморка".
 
Членовете на киноакадемията пренебрегнаха и филма "Каръл", макар критиците и зрителите да харесаха много лентата. Любопитна подробност е, че "Каръл" водеше по номинации за наградите "Златен глобус", но в крайна сметка не получи нито едно от тези отличия.
 
Разочарование изпитаха днес феновете на космическата сага "Междузвездни войни". Американската киноакадемия се отнесе доста хладно към филма на Джей Джей Ейбрамс. Макар да даде на лентата 5 номинации, те са предимно в техническите категории.
 
Без надежди за "Оскар" остана този път прочутият 72-годишен актьор Робърт де Ниро, който изпълни поддържа роля в "Джой". Все пак Де Ниро е носител на два "Оскар"-а, но последният получи през далечната 1980 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Междузвездни войни и 5 са много.
2
2
 
5
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
Филмът "Каръл" е абсолютна боза. Дори Кейт Бланшет не може да го направи гледаем. Каква е тая мода на лесбийски и гейски филми? Отвратителни сцени има!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то не е мандра все пак!