Лилия Маравиля оценява студенти

Актрисата е в журито на конкурса "New Wave"
Обновена: 19 яну 2016 13:26 | 19 яну 2016 13:19, Петя Славова
0
Лилия Маравиля оценява студенти
Снимка: архив, Булфото

Актрисата Лилия Маравиля, позната от филма "Love.net", както и от сериалите "Под прикритие", "Връзки" и др. ще бъде и сред членовете на журито на международния филмов фестивал "New Wave"("Нова вълна").

В третото издание ще се състезават 61 продукции от 18 държави, избрани от 3800 заглавия от 119 страни. Откриването е на 20 януари от 19.00 ч. в кино "Одеон". Прожекциите продължават до 23 януари.

Студентите отдават почит на своя преподавател Иван Георгиев - Гец, когото загубихме това лято. Фестивалът ще започне с неговия последен документален филм "Усмивките на българските кинокомедии" (2015).
 
По традиция ще бъде показан и филмът, удостоен с наградата на публиката от миналата година - "Мимикрия" на Бояна Топчийска.
 
Основната цел на фестивала е да представи студентите от НБУ, изучаващи филмово и телевизионно изкуство, пред техните колеги от региона, да развива и да популяризира студентското късометражно кино, както и да подкрепя младите творци по време на тяхното следване и след това.
 
Председател на журито е проф. Христо Тодоров - философ и културолог, а останалите членове са  актьорът и режисьор Ивайло Христов, режисьорката Адела Пеева и операторът Христо Бакалов. За втора година специално участие в журито ще вземе проф. Боян Биолчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари