Отложиха премиерата на "Междузвездни войни" 8

Промяната може да изправи продукцията до "Аватар" 2
21 яну 2016 17:37, Петя Славова
6
Отложиха премиерата на "Междузвездни войни" 8
Снимка: Форум Филм

Осмият епизод на космическата сага "Междузвездни войни" ще излезе на екран със седем месеца по-късно, отколкото беше оповестено предварително, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на компания "Дисни".

Вместо на 26 май 2017, както беше съобщено по-рано, "Междузвездни войни: Епизод VIII" ще тръгне по кината в САЩ на 15 декември 2017 г. 

След излизането на седмия епизод "Междузвездни войни: Силата се пробужда" през декември, "Дисни" възнамеряваше да се върне към традицията филмите от поредицата да тръгват по кината през май, пише БТА.
 
От компанията не посочват причината за отлагането със седем месеца на премиерата на осмия епизод. Наскоро обаче плъзнаха слухове, че режисьорът на "Междузвездни войни: Епизод VIII" Райън Джонсън, който "пое щафетата" от Джей Джей Ейбрамс, пренаписва сценария за продължението.
Още по темата
Навремето филмите от поредицата "Междузвездни войни" бяха синоним на летните блокбастъри. Възможно е обаче с промяната на датата "Дисни" да се надява отново да доминира през празничния сезон. Решението за декемврийско излизане на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" се оказа изключително печелившо - за пет седмици на екран продукцията реализира 861 милиона долара в домашния боксофис и 1,88 милиарда долара в международния.
 
Промяната на датата за излизане на екран на "Междузвездни войни: Епизод VIII" без съмнение ще се отрази върху премиерите на франчайз продукциите на водещи студиа, набелязани още преди години.
 
Новата премиерна дата за осмия епизод на "Междузвездни войни" може да доведе до потенциален, но малко вероятен "челен сблъсък" с продължението на касоразбивача "Аватар". Говори се, че дълго отлаганият "Аватар 2" ще излезе по Коледа през 2017 г. Малцина обаче очакват компания "Туентиът сенчъри фокс" да заложи на декемврийска дата. От студиото не са отговорили на молбите за коментар.
 
Сред "потърпевшите" от промяната е научно-фантастичната лента "Ready Player One" на Стивън Спилбърг за компания "Уорнър брадърс", която по план трябва да излезе на същата дата като "Междузвездни войни: Епизод VIII" - 15 декември 2017 г.
 
Компания "Дисни", която през 2012 г. закупи франчайза "Междузвездни войни" от Джордж Лукас, вече промени датата за излизане на поредния филм от друга доходоносна своя поредица. Филмът "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории" ще тръгне по кината на 26 май 2017 г.
 
Планираното излизане на две от големите продукции на компания "Сони пикчърс" също претърпя промени, за да се появят филмите през лятото на 2017 г. Следващата лента за приключенията на Спайдърмен с Том Холанд в главната роля и режисирана от Джон Уотс ще тръгне по кината на 28 юли 2017 г. На същата дата ще излезе и римейкът на "Джуманджи", режисиран от Джейк Каздан, чиято премиера първоначално беше планирана за Коледа през 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
3
 
! Отговори
Гринго преди 8 години
Пет платени *** на днеса... Хората не са абдали
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама те сериозно ли ще конкурират Аватар с Епизод VIII - Междугейски войни ?!
4
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Последната серия си беше майтап с верните фенове. Филм, който гледаш и на другия ден забравяш за него. Явно са схванали това и отлагат с цел промяна на курса. Но с тези актьори е почти невъзможно.
3
1
 
16
 
! Отговори
а преди 8 години
И това е най -продавания филм на всички времена .Тук пък най-продаваната книга е на Слави...И после кажете ,че света върви на добре.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този филм май отива към сапунените опери. Мисля да пропусна следващите 3000 епизода в които Империята въвежда собствени стандарти за тоалетна хартия, защото като се блещиш много и накрая ти се при'сира.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще има xoмоceкc, както се спекулира - ще го пропусна.