Крис Рок не ще пропусне "белия списък" на номинациите

Все пак актьорът не се отказа да води церемонията на "Оскар"-ите
24 яну 2016 20:11, Петя Славова
11
Крис Рок не ще пропусне "белия списък" на номинациите
Снимка: архив, Reuters

Сериозна полемика породиха тазгодишните номинации на "Оскар"-ите. Причината бе, че за втора поред година сред претендентите за златната статуетка няма цветнокож актьор.

Това провокира гневни реакции на някои от звездите от афроамерикански произход, които дори прецениха, че ще бойкотират церемонията. Сред тях бяха Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет Смит, както и режисьорът Спайк Лий.

Джордж Клуни също защити недоволните си колеги, докато Упи Голдбърг прецени, че подобна реакция не подобава да се случва.

Още по темата

Събитията провокираха тазгодишният водещ на церемонията по раздаването на "Оскар"- ите Крис Рок да пренапише монолога си, с който ще се представи на 28 февруари, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията цитира продуцента на спектакъла Реджиналд Хъдлин. По неговите думи Рок бил написал чернова на текста си като водещ, но я захвърлил и започнал да пише нова, която щяла да бъде много "провокативна и вълнуваща".
 
В своя монолог се очаква Крис Рок да направи пиперливи забележки относно "белия списък на тазгодишните номинации", от който бяха изключени афроамериканците и другите етноси, пише БТА.
 
Хъдлин бил уверен, че водещият щял да се представи с нещо, "което хората ще си спомнят дълго след приключването на церемонията".
 
Афроамериканецът Крис Рок не се отказа от воденето на 88-ите"Оскар"-и, въпреки че много чернокожи звезди решиха да ги бойкотират заради разразилия се скандал с номинациите, припомня агенцията.
 
И все пак остава въпроса дали подобни отличия е добре да се присъждат в зависимост от ролята, която един актьор е изиграл или от това, към кой етнос принадлежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: оскарбойкотКрис Рок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами само евала може да му се прави на Крис Рок ,че е постъпил като нормален човек ,а не като псевдо дискриминиран.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4"Ми и аз протестирам, че сред спринтьорите на 100 м пак няма бял!" Aaaa то само при сред спринтьорите на 100 м да е , ами и при маратона също белите са дискриминирани. И при баскетбола също.Да се вземат в ръце организаторите , че ще има протести:)
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2 "Те догодина и гейoвете ще се обидят!" - А няма няма ще гледат вторият филм на Star wars там ще има поне един джедай дето да обича себеподобните си.... защото така е политкоректно Дори в измислените светове се натикаха да му се невиди.......
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последното изречение в статията дава релният въпрос. Искаш Оскар защото си играл роля при това добре или искаш Оскар защото си с черна, лилава, пембяна, жълта или зелена кожа?С тези си политики на толерантност направо някои хора са се изумили....Скоро една дама поиска да се преименува десертчето "Негърче" на какво ли се питам аз на афроамериканче ли? Как човек вече 10 поколение раждан в Щатите се води Афроамериканец ... а този в Англия Афроангличанин ли да го водят? Нелепици!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, що азиатците не протестират, въпреки че те обикновено са избирани за най-клишираните роли - или кунг-фу майстор с проблеми в комуникацията, или член на Якудза. Изключение за японците в "последният самурай", въпреки че и там главната роля беше на бял. Май колкото по-некадърен си, толкова по-голяма уста вадиш!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми из протестирам, че сред спринтьорите на 100 м пак няма бял! Впрочем, учудващо е, че думата "бял" още не е цензурирана.
3
0
 
14
 
! Отговори
т преди 8 години
..По тая логика ще искат всяка година да има пои един от всяка раса ..Не може един банкет да си направят и да мирясат
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами сърдете се на филмовите компании, че не ви наемат за главни роли! Наградата е за игра, не за цвят на кожата. Те догодина и гейoвете ще се обидят!
1
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искай оскар, че си актьор, а не го искай, че си черен.