"Междузвездни войни" - най-касовият филм на Острова

За кратко време лентата реализира приходи от $171 милиона
29 яну 2016 19:13,
4
"Междузвездни войни" - най-касовият филм на Острова
Снимка: Архив Reuters

Филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е допринесъл за рекордни печалби в британския бокс-офис през 2015 г., съобщи Контактмюзик, позовавайки се на Британския филмов институт.

Седмият епизод на космическата сага "Междузвездни войни" излезе на екран във Великобритания, както и в по-голямата част от света, през декември миналата година.

За кратко време лентата реализира приходи от 171 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на Великобритания и стана най-касовата във филмовата история на страната.

Благодарение на постъпленията от "Междузвездни войни: Силата се пробужда", както и от други касоразбивачи като "Спектър" и "Джурасик свят", в британския бокс-офис през 2015 г. са отчетени рекордните печалби от 1,24 милиарда долара - със 17 процента по-високи от предходната година.

"Спектър" - 24-ият филм от поредицата за Джеймс Бонд, и "Джурасик свят", са класирани съответно на второ и трето място след "Междузвездни войни: Силата се пробужда" по приходи във Великобритания през 2015 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
демократ преди 8 години
И какво общо има това със нас,живота около нас и нашето ежедневие.Защо не обявите и кой е най касовия филм в Мозамбик,Габон или другаде.Колкото повече не ни обичат вие толкова повече им се слагате.ВИЕ СТЕ МАЗОХИСТИ.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боза рядка това беше.
2
0
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До 1 Аз пък съм на точно обратното мнение
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джурасик свят наистина си струва. на междузвездни войни ми се приспа.