Бъдещите сценаристи на Холивуд се обучават в Ню Бояна

Голан Рамраз идва у нас, за да преподава тънкостите на занаята
9 фев 2016 10:52, Петя Славова
1

 Голан Рамраз. Снимка: Ню Бояна

 Какви са тънкостите на сценарното писане ще покаже Голан Рамраз, който пристига в България специално за втория майсторски клас по драматургия във филмовото училище на Ню Бояна.
 
Обучението започва на 29 февруари и ще продължи до 21 април. Почти два месеца бъдещите сценаристи ще усвояват ключовите моменти от създаването на добър текст, като същевременно работят по историята, която са решили да разкажат във филмов сценарий, обясняват от Ню Бояна.
 
Часовете на обучение ще са гъвкави, така че да са удобни и за хората, които работят или учат. Лекциите ще се провеждат в три дни от седмицата – понеделник, сряда и петък, като другите два ще са предоставени за самостоятелна работа върху сценарния проект, с постоянна насока и съвети от ментора.
 
Всички, които имат желание да се включат в курса могат да изпратят автобиография и кратко писмо на английски език, с отговор на въпроса защо искат да бъдат част от вълнуващото преживяване. Мейлът за изпращане на документите е: students@nuboyana.com. 
 
Филмовото училище на Ню Бояна отвори врати в началото на 2015-та година и може да се похвали с отличен успех. Над 100 студенти, предимно от България, се обучаваха в практически умения за работа в киноиндустрията. И миналата година училището започна с курс по драматургия.
 
Завършилите участници работиха по своите сценарии за пълнометражни проекти и успяха да вникнат в правилата за писане на завладяващи истории. След края на курса международно жури избра един от сценариите, който бе заснет от студентите в следващия етап на училището и в момента се финализира в пост-продукция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Американските филми стават все по-***!