На обяд преди "Оскар"-ите

Звездите се събраха да хапнат и пийнат в Бевърли Хилс
9 фев 2016 14:00, Петя Славова
0

 На такива събития не може без Стивън Спилбърг. Снимка: Reuters 

 Наградният сезон е стресово преживяване дори за "най-обръгналите" актьори и актриси, а в седмиците преди церемонията за най-престижните киноотличия претендентите са на "пълен работен ден" заради многобройните ангажименти. На традиционния обяд на номинираните за "Оскар" обаче всички все още са победители и могат да отдъхнат, да се наслаждават на компанията си, да разговарят дружески и да не мислят за съревнование, предадоха световните информационни агенции.
 
Годишното събитие в балната зала на хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс е една от редките и лишени от напрежение прояви в дългия сезон на наградите, чиято кулминация са наградите "Оскар", пише БТА. В графика му влизат само обяд, общуване и традиционната обща снимка. Над 150 номинирани във водещите категории, сред които Еди Редмейн, Дженифър Джейсън Лий, Бри Ларсън и Силвестър Сталоун, се събраха за традиционния обяд. Към тях за т.нар. от наблюдателите "семейно събиране" се присъединиха претендентите в по-непопулярните технически категории.
 
Номинираните за "Оскар" споделят мнението, че вихърът от събития преди церемонията наистина може да бъде помитащ.
 
"Мнозина от нас се чувстват така, сякаш празнуват с месеци рождения ден на един и същ човек", сподели Руни Мара, която е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в лесбийската любовна история "Каръл".
 
Шведската актриса Алисия Викандер, номинирана за първи път за "Оскар" - също за най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Момичето от Дания", признава, че все още се опитва да свикне с всички тези празненства. Викандер допълва, че е получила съвети от екранния си партньор Еди Редмейн, който миналата година спечели "Оскар", а тази година отново е сред номинираните за най-добър актьор за ролята си в "Момичето от Дания". "Той ми каза да се отпусна и да се наслаждавам, защото преживяването е прекрасно. Точно това се опитвам да направя", сподели шведската актриса.
 
Номинираните за "Оскар" позираха за снимки на червения килим, преди се съберат в балната зала на хотел "Бевърли хилтън" и да вкусят изисканите блюда от поднесения им обяд. Отбраното меню от три ястия включваше салата от цвекло и козе сирене, арктическа пъстърва с картофена салата или веганска мусака по избор, и шоколадов крънч с крем шантии и пюре от манго.
 
Темата около тазгодишния скандал с "изцяло белите номинации" за "Оскар" не беше подмината и на традиционния обяд, въпреки че присъстващите положиха усилия да се съсредоточат върху приятната част на събитието.
"Всички знаем, че има слон в стаята. Аз обаче го помолих да напусне", заяви президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс, откривайки обяда.
 
Холивудският ветеран Силвестър Сталоун попадна във фокуса на скандала, тъй като получи номинация за най-добър актьор в поддържаща роля за "Крийд: Сърце на шампион", докато изпълнителят на главната роля Майкъл Б. Джордан и режисьорът Райън Куглър - и двамата от афроамерикански произход, бяха пренебрегнати. Сталоун сподели, че е оставил на Куглър да реши вместо него дали да присъства на "Оскар"-ите. Режисьорът на "Крийд: Сърце на шампион" го е посъветвал да не се поддава на идеята за бойкот и да присъства на наградното шоу в защита на филма.
 
Новите продуценти на церемонията за наградите "Оскар" Реджиналд Хъдлин и Дейвид Хил посъветваха номинираните вместо списъци с имена да приготвят прочувствени и съдържателни послания, имайки предвид краткото време, с което разполагат призьорите за благодарствени речи. Имената с хората, на които са благодарни, ще бъдат изписани в долната част на екрана.
 
Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 88-и път на 28 февруари на церемония в театър "Долби" в Холивуд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: обядоскарноминирани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари