Камен Донев: България е в ситуация на морална война!

"Въобще не ме интересува реформата в театъра"
23 фев 2016 14:07, Петя Славова
13
Камен Донев: България е в ситуация на морална война!
Снимка: архив, Булфото

България е в ситуация на морална война. Ежедневно хората се борят, искат да намерят някаква ценностна система, искат моралът и доброто да ги има, да доминират. Това каза  пред bTV актьорът, режисьор и драматург Камен Донев.

Трябва с нашето изкуство, с нашето разбиране за добро и за морално да водим тази война, допълни той.

"Въобще не ме интересува реформата в театъра, защото за толкова години така и не се получи в нейния полезен вариант – все някой нещо е недоволен, все разправии", коментира още той.

"Аз от доста време се оправям сам навън. 10 години никой не ми се обади от министерството или от някоя кабинетна структура да ме пита за съвет", каза Донев.

Той ще снима филм по повестта "Жътварят" на Йордан Йовков. Режисьори ще са заедно с Борис Радев, като Донев ще изпълнява и главната роля.

Вече е готова и голяма част от бюджета за проекта. "Това е стара наша идея, дойде й времето да се случи", коментира Борис Радев. 

Финансирането няма да разчита на държавата, а на меценати, които искат да развиват българската културна идентичност, подчерта той. "Вярвам, че хората много ще искат да гледат този филм по два пъти", каза Донев.

Снимките трябва да започнат най-късно следващата пролет. Във филма ще участват още Руси Чанев, Стефан Вълдобрев, Христо Мутафчиев.

Проектът е посветен на 80-годишнината от смъртта на Йордан Йовков, която е догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ерик преди 8 години
Добре го каза Камен Донев: "Ежедневно хората се борят, искат да намерят някаква ценностна система, искат моралът и доброто да ги има, да доминират." Тази ценностна система може да се открие само в Словото Божие, в автентичното ранно апостолическо християнство. Хората ако се обърнат към Всевишния и към Господа Иисуса Христа и стоят в Божието учение ще открият истината и истината ще ги направи свободни.
6
0
 
2
 
! Отговори
... преди 8 години
Когато гениите говорят трябва да се вслушваме в тях. Камен Донев категорично може да бъде наричан гений и само който не е бил на негово представление може да твърди обратното.
5
0
 
4
 
! Отговори
Машалаа преди 8 години
Когато направя партия ще го направя министър на културата :)
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6 - "ако го направиш добър филм, на много зрители." - Добре де, колко много - 200 000, 400 000 ? Ами в САЩ колко зрители ще отидат на "добрия филм"? И на другите пазари, нали се продават и навън - това е бизнес, а не задоволяване на прищевка и его.
3
7
 
6
 
! Отговори
Абе преди 8 години
Верно прилича на Шишо Бакшишо.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 - В САЩ мащабите са различни. У нас като направиш един филм на колко зрители можеш да се надяваш?
1
3
 
31
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Дали в настоящия момент има друг артист, който да събира по-голяма зрителска аудитория "на живо"?