Адам Драйвър и Олга Куриленко във филм за Дон Кихот

Тери Гилиъм се завръща към проект, започнал преди 20 г.
Обновена: 19 май 2016 12:43 | 19 май 2016 12:03, Петя Славова
1
Адам Драйвър и Олга Куриленко във филм за Дон Кихот
Снимка: архив, Reuters

Актьорът Адам Драйвър и Олга Куриленко ще играят в злощастния проект на Тери Гилиъм „Човекът, който уби Дон Кихот“. За това съобщава самият режисьор пред The Hollywood Reporter.

Снимките на филма започват преди 20 години, но заради множество перипетии британецът така и не може да ги приключи, дори и направи документален филм за това как пропада сбъдването на проекта.

„През изминалите години имах много версии на тази история и всяка се променяше с идването на нови актьори. И ето, накрая събрах съвършения състав. Драйвър е човекът, който съм търсил през всички тези години.

Благодаря на Бог за „Междузвездни войни“ - сега Адам Драйвър е тук“, заявил Гилиъм на пресконференция на 18 май в Кан. Той добавил, че се надява  да представи продукцията именно на следващото издание на фестивала.

Драйвър, изиграл Кайло в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ получава ролята на Тоби Гросини – човек от XXI век, който попада в XVII век и който Дон Кихот мисли за Санчо Панса. Самият Дон Кихот в проекта ще изиграе Майкъл Пейлин. За ролята, която ще получи Олга Куриленго нищо не се издава.

През 1998 г. Гилиъм седем пъти започва снимките на проекта, но заради финансов провал и доста други проблеми, продукцията така и не се осъществява.

В миналото роли са били поверявани на Джони Деп, Юън Макгрегър, Жан Рошфор и Робърт Дювал. През 2002 г. Тери разкрива неудачите си в документалния филм „Изгубени в Ла Манча“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Няма по-велики от Monty Python's!