Класика в жанра: Ченге влюбено в престъпник в "The Ministers"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
25 май 2016 12:37, Петя Славова
0

 Снимка: Тандем видео

 

Да видиш Харви Кайтел да прави това, което най-добре умее, а именно да участва в криминален филм, е само едно от удоволствията в "Полицейско управление Ню Йорк" ("The Ministers").

Филмът на Франк Рейс разказва за сложната съдба на двама братя със знакови имена -  Данте и Перфекто, които стоварват божия (или по-скоро техния) гняв над онези, смятащи за виновни за смъртта на близките им. Слагайки маски с коса на лицето си те не щадят куршумите си, а сред жертвите им има както наркодилъри, така и полицай.

С нелеката задача да опише сложността на техните образи се залавя актьорът Джон Легуизамо. Той успява да влезе в двойния образ като откроява единият брат, изпълнен със злоба и жажда за отмъщение, от другия, желаещ да усмири гнева му.

Сюжетът се заплита още повече, след като вторият брат се влюбва в Селесте (Флоренция Лозано) - дъщеря на убития полицай, наследила професията на баща си, както и неговия партньор Джо (Харви Кайтел).

Рейс изпълва екрана с множество символи - кръстове, огън, кукли, свещи, описвайки религиозният фанатизъм на персонажите си и същевременно навързва ситуациите с ретроспективи, открояващи различните гледни точки. Така се подрежда друг пъзел, който уви - само доказва, че не всичко, което човек вижда отговаря на истината.

Отмъщението е това, което води персонажите от двете страни на „доброто” и „злото”, а невъзможната любов между ченге и престъпник допълнително усложнява сюжетната линия.

 Гледайте „Полицейско управление Ню Йорк” на 25 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари