Класика в жанра: Ченге влюбено в престъпник в "The Ministers"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
25 май 2016 12:37, Петя Славова
0

 Снимка: Тандем видео

 

Да видиш Харви Кайтел да прави това, което най-добре умее, а именно да участва в криминален филм, е само едно от удоволствията в "Полицейско управление Ню Йорк" ("The Ministers").

Филмът на Франк Рейс разказва за сложната съдба на двама братя със знакови имена -  Данте и Перфекто, които стоварват божия (или по-скоро техния) гняв над онези, смятащи за виновни за смъртта на близките им. Слагайки маски с коса на лицето си те не щадят куршумите си, а сред жертвите им има както наркодилъри, така и полицай.

С нелеката задача да опише сложността на техните образи се залавя актьорът Джон Легуизамо. Той успява да влезе в двойния образ като откроява единият брат, изпълнен със злоба и жажда за отмъщение, от другия, желаещ да усмири гнева му.

Сюжетът се заплита още повече, след като вторият брат се влюбва в Селесте (Флоренция Лозано) - дъщеря на убития полицай, наследила професията на баща си, както и неговия партньор Джо (Харви Кайтел).

Рейс изпълва екрана с множество символи - кръстове, огън, кукли, свещи, описвайки религиозният фанатизъм на персонажите си и същевременно навързва ситуациите с ретроспективи, открояващи различните гледни точки. Така се подрежда друг пъзел, който уви - само доказва, че не всичко, което човек вижда отговаря на истината.

Отмъщението е това, което води персонажите от двете страни на „доброто” и „злото”, а невъзможната любов между ченге и престъпник допълнително усложнява сюжетната линия.

 Гледайте „Полицейско управление Ню Йорк” на 25 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари