Жената като домакиня или бизнесмен в "Трофейна съпруга"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 юни 2016 17:35 | 4 юни 2016 14:52, Петя Славова
0
Жената като домакиня или бизнесмен в "Трофейна съпруга"
Снимка: Про филмс

Не й е било леко на омъжената жена в миналото, когато на нея се е гледало единствено като на домакиня без особени права. За тези времена ни припомня Франсоа Озон в „Трофейна съпруга“. Макар и действието да е пренесено в наши дни, сюжетът се гради на булевардната пиеса на Пиер Барет и Жан-Пиер Греди.

Главната роля е поверена на Катрин Деньов, чиято героиня Сюзан Пижюл е пренебрегвана от половинката си, в чиито представи тя е нещо установено, което шава в къщата му.

Мъжът й Робер (Фабрис Лукини) я мами, забравя рождения й ден и абсолютно я игнорира, но само докато не се разболява и семейният бизнес се налага да бъде поет именно от съпругата.

И ето, че изгрява и нейната звезда, осъзнавайки колко добре се справя Сюзан с бизнеса. Режисьорът се заиграва с жанра - булеварден театър, дълги години пренебрегнат от представителите на френското кино, смятайки го за кичозен.

Но покрай него Озон успява чрез комични и иронични намигвания да припомни колко неприемлив е бил статуса на жената в обществото.

Все пак френският режисьор много добре умее да надникне в женската душа. Това го доказва и във филмите си „8 жени“ и „Басейнът“.

Тук ще видим и Жерар Депардийо в образа на политика Морис Бабан, който вижда положителните качества на Пижюл.

Гледайте „Трофейна съпруга“ на 4 юни от 19.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари