Кино между блоковете

20 филма в 10 столични квартала
Обновена: 27 юни 2016 20:17 | 27 юни 2016 14:07, Петя Славова
1
Кино между блоковете
Снимка: Блок Кино

Отново киното превзема столичните квартали. От 12 юли до 12 август, всеки вторник и четвъртък междублоковите пространства на десет района в София се превръщат в киносалони под открито небе.

Всички прожекции са с вход свободен. Ще могат да се видят 20 нови български пълнометражни и късометражни филми.

За първи път събитието се проведе миналата година, а тази вече се превръща в пълнокръвен фестивал за ново българско кино с три панела - анимационно кино (Блок А) през април, документално кино (Блок Д) през септември и вечетрадиционната основна програма през юли и август - Блок Игрално Кино.

Още по темата

Прожекциите от Блок Игрално Кино стартират на 12 юли (вторник) в квартал “Княжево”, в двора на 26 СОУ “Йордан Йовков” с филма “Потъването на Созопол” с режисьор Костадин Бонев и късометражния филм “Коледа” на Борислав Колев. Началният час е 20:45.

Блок Игрално Кино продължава с прожекции всеки вторник и четвъртък. Сред заглвията в програмата са “Зад кадър” на режисьора Светослав Овчаров, “Съдилището” на Стефан Командарев, “АВЕ” на Константин Божанов “С лице надолу” на Камен Калев, както и копродукцията между Румъния и България “Защо аз?” на Тудор Джурджу.

Закриващата прожекция на основната програма е на 12 август на хижа “Планинарска песен” на Витоша с филма “Урок” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и мини-маратон с късометражни филми.

През септември фестивалът се завръща с третия панел за документално кино - Блок Д и нови места на прожекциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
мамини сладки преди 7 години
един филм, два филми, три филми, четири филми .... 20 филми. аз бих предпочела за множествено число в този случай, какъвто е в заглавието, да членувам филма, т.е. 20 филма. целувки, учителката ти от забавачницата