САЩ не допуснаха сириец до церемонията за "Оскар"-ите

Халед Хатиб е работил по номинирания филм "Белите каски"
26 фев 2017 10:20, Александър Попов
21
САЩ не допуснаха сириец до церемонията за "Оскар"-ите
Снимка: Reuters

Американските имиграционни власти не допускат в САЩ сирийски оператор Халед Хатиб, работил по номинирания за награда филма "Белите каски" за гражданската война в страната си, предаде Асошиейтед прес.

Вътрешна кореспонденция на администрацията на президента Доналд Тръмп, до която АП е получила достъп, показва, че министерството на вътрешната сигурност е решило в последната минута да не позволи на Хатиб да посети Лос Анджелис.

Очакваше се той да пристигне вчера от Истанбул, но плановете му объркаха, след като американски чиновници съобщиха, че са открили негативна информация за него. Това е широко понятие, което включва всичко от нередности в паспорта до терористични връзки, отбелязва АП.

"За пътуване до САЩ е необходим валиден документ", заяви говорителка на министерството на вътрешната сигурност, коментирайки случая.

"Белите каски" е 40-минутен филм, който може да спечели наградата "Оскар" за документално кино. Той разказва за сирийци, които рискуват живота си, за да помагат на засегнатите от гражданската война. Много от членовете на "Белите каски" загинаха при въздушни удари на силите на Башар Асад, а групата беше номинирана за миналогодишната Нобелова награда за мир, припомня АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: сащОскар 2017
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
17
 
! Отговори
Еее преди 7 години
Еее плача цяла вечер от както го видях това, плача от смях хахахаха много важно да знаете че един от милионите влизащи в страната не е допуснат, хахахаха да си ходи на село. Между другото филма който е режисирал е абсолютна пропаганда, може пък случайно за това да не са го пуснали
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми много ясно, че няма да го пуснат, те сигурно всички бели каски имат връзка с терористите от ИДИЛ. Което е донякъде логично, защото все пак работеха на тяхна територия, а ИДИЛ биха пуснали само свои хора там. Не знам дали от гилдията си дават сметка какъв срам е номинирането на този филм за Оскар, при положение, че имаше видео на бели каски прибиращи човек с отрязана глава, и снимки на бяла каска с главорез и т.н. Грозна история.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия "бели каски" с турските линейки се изпариха от Алепо, къде по дяволите отидоха???Иначе кинотворчеството им е страхотно, дали оскар, златен скункс или руска КАБ-250, все ще вземат нещо!
14
1
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До КочевНевероятно близо си до истината!
13
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 7 години
"Белите каски"са една чудовищна манипулация на ЦРУ,хора от редиците на "умерените' главорези!В САЩ много добре знаят що за стока са и е логично да не ги допуснат.Едно е да наемеш убийци да ти свършат някаква работа,друго е да ги пуснеш в къщи!Впрочем,номинацията явно е инспирирана от предишната власт в Белия дом.
12
2
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
За съжаление не само оскарите, а и нобеловите награди, спортът, музикалните конкурси и всичко останало. Евтина прозрачна пропаганда и пълно обезсмисляне на понятия като ценности, изкуства, състезания и тн. Жалка картинка. Само силите на Асад убиват в Сирия. Никой друг.
11
2
 
21
 
! Отговори
Кочев преди 7 години
"Спасителят" Халед Хатиб явно е рязал глави в свободното време.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11А ти сложи ли си знаме във фейса, Чарли ли си?
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10След 50 години няма да са останали държави с ислям . САЩ и Израел ще ги изпепелят от земята .
8
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямът е бъдещата световна религия. След 50 години Европа ще бъде ислямски континент, това е факт.
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така, браво!!! Нито един муслиман повече в Америка. И у нас така, всичкото шалвар go home! България е православна държава, християнска. На който ре,,зньо не му харесва, Ей къде е Анадола. Там място много, жамия до жамия, място за г//зене колкото искаш.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полека лека нещата ще дойдат на мястото си. Последните 10тина години ислямистите надигнаха много главата и заплашиха да ислямизират цивилизования свят. Време е да бъдат върнати от там, от където изпълзяват.
5
1
 
34
 
! Отговори
agronom преди 7 години
Тия бели каски си заслужават напълно оскара! отлични актьори са - снимаха ги как едно дете го "спасиха" три пъти, на три различни места :)
4
8
 
18
 
! Отговори
Белият Рицар преди 7 години
САЩ е държава на християните, която защитава своите граждани!
3
4
 
23
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
"Белите каски" са съвместна фирма на ЦРУ и на ИДИЛ.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mesoqda igrae roliata na jertva
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И правилно. Аманот военолюбиви питекантропи. Само убийства и война им е в главата. Никакви други стремежи нямат