Ума Търман оглави жури в Кан

Красивата актриса е в секцията "Особен поглед"
Обновена: 22 апр 2017 21:17 | 22 апр 2017 18:48, Петя Славова
3
Ума Търман оглави  жури в Кан
Снимка: БТА

Американската актриса Ума Търман ще председателства журито в секцията Особен поглед на 70-ия международен кинофестивал в Кан, който ще бъде открит на 17 май, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес.

Ума Търман е 17-годишна, когато се снима във филмите "Опасни връзки" на Стивън Фриърс и "Приключенията на барон Мюнхаузен" на Тери Гилиам. Впоследствие става любима актриса на Куентин Тарантино. Участието й в неговия филм "Криминале", отличен със "Златната палма" в Кан през 1994 г., й носи световна слава. Ума се снима и във филмите му "Убий Бил" и "Убий Бил 2", които също бяха представени в Кан.

Кариерата на 46-годишната актриса, сценаристка и продуцентка Търман е свързана също с участие във филмите "Гатака", "Батман и Робин", "Отмъстителите", "Вател", "Стените на Челси". В момента тя се снима в новия филм на Ларс фон Триер "Къщата, която Джак построи" с участието на Мат Дилън и Бруно Ганц, припомня БТА.

Търман бе в оглавяваното от Робърт де Ниро жури за присъждането на "Златната палма" през 2011 г.
Миналата година журито в секцията Особен поглед в Кан бе председателствано от швейцарската актриса Марта Келер

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В надпреварата в тази категория за пръв път от доста време участва и български филм - "Посоки" с режисьор Стефан Командарев и с участието на много любими наши актьори. Да пожелаем успех!