Междуполови войни в "Трофейна съпруга"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 май 2017 10:44 | 21 май 2017 10:44, Петя Славова
2
Междуполови войни в "Трофейна съпруга"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преоценка на жените прави Франсоа Озон с филма си "Трофейна съпруга". "Войната" между половете е умело загатната в комедията на французина, напомняйки за феминистките борби от 70-те години на миналия век.

Сюзан Пижюл (Катрин Деньов) има нелеката съдба на съпруга трофей. Тя е постоянно пренебрегвана от съпруга си Робер (Фабрис Лучини), който не спира да я мами. Освен че я игнорира, той се разпорежда с наследствения й бизнес.

С безупречно внимание към декора, улавящ чувствителността на персонажите, Озон умишлено съживява позабравени емоции и ги поверява в ръцете на опитните Катрин Деньов и Жерар Депардийо, пресъздаващи омагьосващи образи на екрана със завидна прецизност.

Влезли в образите на буржоазна домакиня и задушен от размисли и тревожност бюрократ, двамата представят отминалите настроения, звучащи неприемливо в днешно време.

Сюжетът е натоварен и с емоции, породени от брачни раздори и класови конфликти, за да изрисуват добре позната картина на човешките недостатъци.

Ще припознаем и похватите на булефардния фарс, а това няма да е случайно, тъй като филмът е вдъхновен именно от пиесата на Пиер Барет и Жан-Пиер Греди.

Гледайте "Трофейна съпруга“ на  21 май от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха първо го прочетох като "Третополови войни " и щях да припадна